ECB skal fordobles på grund af bankunion

5. februar 2013 09:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
ECB skal fordobles på grund af bankunion
Billede mangler

Der er et massivt jobopslag på vej, når den europæiske centralbank, ECB, skal hyre omkring 2.000 bankfolk til at sætte den kommende bankunion på skinner. Ifølge Financial Times skal ECB fordoble sit personale på grund af opgaven, og tallet fremgår af en fortrolig rapport, som ECB-chef Mario Draghi og resten af bankens ledelse har fået færdiggjort i sidste måned.

 

Rapporten anbefaler en hurtig oprustning af personalet på bankens Frankfurt-adresse for at være i stand til at udføre den rådgivende rolle forsvarligt i den bankunion, som EUs ledere planlægger for at dæmme op for de mekanismer, der udløste eurokrisen.

Det er frivilligt for Sverige og Danmark at deltage i den kommende bankunion. Men selv om vi står uden for euroen bliver der formentlig alligevel tale om en form for tilknytning til den kommende union med et fælles banktilsyn. De endelige detaljer blandt andet om hvorvidt Danmark kommer til at hæfte for bankgæld i andre lande er ikke fastlagt.

Rapporten giver et indblik i den enorme opgave, som ECB pålægges med sine nye ansvarsområdet i begyndelsen af 2014. Adskillige anbefalinger i rapporten vil styrke ECBs magt over for de nuværende nationale finanstilsyn, hvilket er et stærkt kontroversielt emne på grund af riskoen for en magtkamp.

Indtil videre har seniormedarbejdere i ECB ifølge Financial Times kun sagt, at der bliver brug for yderligere op til 1.000 medarbejdere. Derfor er der tale om en fordobling i den nye rapport, der taler om yderligere 1.997 medarbejdere i 2017, når ECB vil føre direkte tilsyn med omkring 130 banker. Til sammenligning består det tyske finanstilsyn af omkring 1.500 medarbejdere.

ECB har ikke kommenteret artiklen, men det tyske medlem af Europa-Parlamentet Sven Giegold, som leder parlamentets arbejde med bankunionen siger: “2.000 er mere eller mindre det antal, der er nødvendigt. Hvis der ikke er personale nok, så kan det skabe farlige interessekonflikter og efterlade bankerne under nationalt tilsyn.”

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu