Så stort blev overskuddet i 2012: ECCO tjener mere end nogensinde

1. marts 2013 09:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Så stort blev overskuddet i 2012: ECCO tjener mere end nogensinde
Foto: Ecco.

Skokoncernen ECCO kom ud af 2012 med det højeste overskud nogensinde på 1,14 milliarder kroner før skat, oplyser koncernen i en meddelelse. Det er 26 procent mere end året før.

 

Omsætningen viser en fremgang på 13,7 procent til godt 8 milliarder kroner, og fremgangen stammer især fra Asien og USA.

»Kraftig fremgang på markederne i Asien og Nordamerika var  sammen med det generelle gode resultat på de europæiske markeder med til at skabe et meget tilfredsstillende 2012-resultat for ECCO,« hedder det i meddelelsen.

Koncernens driftsdirektør Michael Hauge Sørensen  påpeger, at den positive udvikling uden for Europa giver koncernen en større geografisk spredning, som er med til at forbedre resultatet.

De asiatiske markeder udgør nu 24 procent af ECCOs omsætning mod kun 20 procent i det foregående år. Det nordamerikanske marked voksede fra at bidrage med 18 til 19 procent af omsætningen.

Internet i koncernen fremhæver ECCO fremgangen i golfdivisionen, og koncernens golfsko er nu de 4. mest solgte i verden.

I forhold til fremtiden forventer koncernen mere moderat vækst i 2013, fordi flere af verdens økonomier må forventes fortsat at have problemer, hvilket vil ramme forbruget.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu