ANNONCE

Eddie er forsvundet: Ægtepar fængslet

15. maj 2020 22:42 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Politiet efterforsker en 39-årig mands forsvinden som en drabssag. Et ægtepar og en tredje person er sigtet.

Eddie er forsvundet: Ægtepar fængslet
Sagen efterforskes som et drab. Foto: Rasmus Skaftved

Siden begyndelsen af ugen har politiet i Nordjylland ledt efter en 39-årig mand fra Frederikshavn, som sidst blev set lørdag den 9. maj.

Politiet frygter, at han har været udsat for en forbrydelse.

Et ægtepar – en 46-årig kvinde og en 45-årig mand – er sigtet i sagen og har fredag været fremstillet i et timelangt grundlovsforhør i Retten i Hjørring.

Her har en dommer valgt at varetægtsfængsle dem i fire uger.

Det skriver TV2 Nord.

Tredje person på fri fod

En tredje person – en mand fra Sverige – er blevet varetægtsfængslet in absentia, altså uden at være til stede i grundlovsforhøret.

Politiet efterforsker sagen som en drabssag, men det er uvist, om de fængslede personer er sigtet for drab.

Grundlovsforhøret begyndte klokken 12 og sluttede først fredag aften.

Dobbeltlukning

Det blev holdt for dobbeltlukkede døre af hensyn til efterforskningen, og dermed kan offentligheden ikke få indblik i sigtelserne.

Ifølge TV2 Nord kommer det fængslede ægtepar fra henholdsvis Sverige og “et engelsktalende land”. De blev anholdt torsdag.

Efterlyst

Foruden anholdelserne har politiet også ransaget en adresse nordvest for Frederikshavn. Det er uvist, præcist hvilken tilknytning adressen har til sagen.

Tirsdag udsendte politiet en efterlysning af den forsvundne mand.

Her fremgik det, at mandens familie var “stærkt bekymret for ham”, da han ikke var mødt op til en aftale, og da politiet heller ikke kunne få kontakt til manden, blev han efterlyst.

– Vores videre efterforskning af sagen har givet anledning til bekymring. Vi frygter, at han kan være blevet udsat for en forbrydelse, siger  Frank Olsen, der ikke vil komme nærmere ind på detaljer i efterforskningen.

Den 39-årige er sidst set lørdag den 9. maj omkring klokken 22.00 ved Strandby nord for Frederikshavn.

Politiet har siden fundet hans bil, men ikke manden selv.

Han hedder Eddie Karl-Johan Christensen og beskrives som 182 centimeter høj, almindelig af bygning, skaldet og med skæg ved hagen.

Tidligere forsøgt dræbt

Ifølge Nordjyske er Eddie Karl-Johan Christensen identisk med en mand, der i 2016 blev udsat for et voldsomt drabsforsøg i Elling.

Her blev han slået i hovedet med en gaffelnøgle, så han fik livstruende kraniebrud, og efterfølgende blev han overhældt med benzin og smidt ind bagi en varebil, som kørte galt på Tuenvej.

To mænd – en 49-årig og en 41-årig – blev dømt i sagen og fik henholdsvis seks et halvt års fængsel og syv års fængsel.

En måned efter retssagen blev den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen selv idømt to et halvt års fængsel, fordi han opbevarede en skarpladt pistol i sin lejlighed, da han frygtede for sit liv.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu