Efter årets varmeste dag: Nu vælter det ned fra oven

17. marts 2017 07:18 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Torsdag blev som forudsagt årets hidtil varmeste dag, men afløses af haglbyger og en våd weekend.

Forårsjævndøgnet nærmer sig, men det betyder ikke, at Danmark går en udpræget forårsagtig weekend i møde, hvis vi skal tro på, hvad Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) siger.

Torsdag blev som forudsagt årets hidtil varmeste dag, da der blandt andet blev målt en top-temperatur på 14,4 grader i Horsens-området. Det er jo ganske pænt for sådan en torsdag i marts måned, når nålen peger på Danmark. Nu er det så fredag, og weekenden står for døren.

Det bliver dog en noget anden oplevelse, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Lars Henriksen, til Newsbreak.dk.

– Så absolut ikke lige så flot en dag som i går, lægger han ud og tilføjer dog, at fredag egentlig bliver hæderlig at se på.

– Der kommer dog nogle byger, og der kan være hagl med. Det kan ramme alle stedet i landet, så det er ikke til at udpege præcis, siger han.

Våd og kold weekend

En weekend kan være våd i mere end én forstand, og den typiske forbindes nok med indtag af diverse drikke. Den forestående weekend og pause fra arbejde bliver dog våd i en anden forstand end den, hvor noget indtages, fortæller meteorologen.

– Jeg vil umiddelbart sige, at lørdag bliver pænere end søndag, for søndag kommer der en del mere regn. Søndag begynder det i den sydvestlige del af landet og breder sig så til resten i løbet af dagen. Allerede fredag aften vil der danne sig nogle byger, der varer ved ind i lørdag, og søndag bliver så altså endnu værre, siger han.

Fælles for fredag og lørdag er dog, at der kan blive kig til solen. Det bliver det nok småt med søndag.

Til gengæld kommer der nattefrost mellem lørdag og søndag.

Foråret kan vende tilbage

Efter regn og hagl, så er det godt med lidt positivt, og det mener Lars Henriksen altså også, at han har. For det tyder på, at forårets lunere dage er på vej retur. Det bliver dog – naturligvis – på den anden side af weekenden.

– Prognoserne er endnu lidt usikre, men det ser altså ud til, at det mere stabile og lune forårsvejr vender tilbage i den kommende uge, siger han til Newsbreak.dk.

De første dage i næste uge kan nå temperaturer på op mod 11 graders varme, og det lyder jo ganske fornøjeligt oven på en våd og kold weekend.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu