Efter anmeldelser om skyderi: Nu har politiet fundet noget vigtigt

11. juli 2018 20:37 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Menes bevist, at der ér affyret skud i Lyngby onsdag.

Video: Local Eyes

Nordsjællands Politi har nu fastlagt sig på, at der med sikkerhed er blevet affyret skud i området nær Danmarks Tekniske Universitet i Kgs. Lyngby onsdag eftermiddag. Det ændrer sagen betragtelig, siger vagtchef Søren Bjørnestad fra politikredsen.

Se mere video hos Local Eyes.

Tidligere på dagen spærrede politiet et større område ved netop universitetet med det formål at lede efter spor, der kunne afklare, om der var hold i den række af anmeldelser, der alle sagde, at der var blevet skudt på stedet.

– Der er ingen tvivl. Vidneudsagn sammenholdt med det faktum, at vi har fundet patronhylstre derude gør, at vi er sikre på, der er blevet skudt, siger Bjørnestad. Eftersøgningen af spor pågår endnu ved 20.30-tiden.

Ændret karakter

Med fundet har sagen ændret karakter. Politiet betragter det nemlig som et drabsforsøg, siger Bjørnestad til Newsbreak. Det kan ganske enkelt ikke være anderledes.

– Når man vælger at affyre skud i det offentlige rum på den måde, så kategoriserer vi det som et drabsforsøg. Det er noget helt andet end for eksempel at skyde op i luften, siger han.

Flere af de oprindelige anmeldelser gik på, at der blev affyret skud fra en bil med en anden bil som mål. Det er dog ikke bekræftet, men politiet er sikker på, at to køretøjer er involveret – på den ene eller anden måde.

Der er dog ikke noget, der tyder på, at nogen er ramt. Ingen hospitaler har henvendt sig, og ingen er umiddelbart fundet ramt.

Ved du noget?

Politiet søger efter så mange oplysninger som muligt, siger vagtchefen der derfor gerne vil have alle med information til at kontakte Nordsjællands Politi på telefonnummer 114.

– Vi vil altid gerne høre fra vidner, siger han og tilføjer, at det især er afgørende at lære mere om de to biler.

Der er tale om en større sølvgrå personbil samt en mindre mørkfarvet personbil, har politiet samlet sig frem til ud fra vidneudsagn. Mere er der ikke.

Skyderiet er formentlig sket i tiden omkring klokken 17.15.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu