ANNONCE

Efter bilbombe: -Hold jer ikke tilbage

17. januar 2021 12:28 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Politiet udelukker ikke, den kan have forbindelse til rockermiljøet. Nu håber de på hjælp fra borgerne

En mulig bilbombe skabte lørdag stor furore i et boligområde i Gladsaxe.

Flere beboere blev evakueret, mens genstanden blev destrueret.

Nu efterlyser politiet vidner.

Sagen efterforskes som et drabsforsøg, fremgår det af en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi.

Se mere video hos Local Eyes.

Københavns Vestegns Politi modtog lørdag klokken 14.20 anmeldelse fra en mand om, at der var monteret en mistænkelig genstand på hans bil, som holdt parkeret på Gyngemose Parkvej.

Politiet foretog straks udrykning til stedet og foretog afspærring og evakuering af et større antal beboere.

Samtidig blev Forsvarets sprængningseksperter (EOD) rekvireret til stedet.

EOD foretog en række undersøgelser af den mistænkelige genstand, og idet det ikke kunne udelukkes, at der kunne være tale om en form for bilbombe, blev genstanden destrueret på stedet.

Herefter kan beboerne vende tilbage til deres boliger.

Bilbombe

Politiet arbejder ud fra, at det formentlig var en bilbombe, der var blevet placeret på BMW’en af typen SUV. Nu håber man på, at vidner kan hjælpe efterforskningen videre.

– Vi er interesseret i at høre fra vidner, der kan have set noget mistænkeligt. Man skal ikke holde sig tilbage. Det kan vise sig, at det, der kan virke som en lille ting, bliver meget relevant information i vores arbejde, siger Peter Malmose, fungerende politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi.

Politiet er således interesseret i både køretøjer og personer, der har skilt sig ud eller virket mistænkelige i løbet af fredag og lørdag.

– Ud fra de tilgængelige oplysninger mener vi, at genstanden er blevet placeret mellem fredag omkring frokosttid og lørdag omkring klokken 14.20, hvor vi får anmeldelsen, siger Peter Malmose.

Betjente har også afhørt bilens ejer, ligesom videoovervågning fra området skal ses igennem.

Eksperter fra EOD arbejder på at klarlægge, hvad den mulige bombe indeholdt, og om den kunne have forårsaget en eksplosion. De vil senere komme med en endelig vurdering.

Med stor alvor

Politiet betragter sagen med meget stor alvor

– Sagen efterforskes som drabsforsøg. Det er på nuværende tidspunkt vurderingen, at der sandsynligvis har været tale om en genstand, som kunne have forårsaget en eksplosion, men det skal yderligere tekniske undersøgelser klarlægge endeligt, siger fungerende politiinspektør Peter Malmose

Han oplyser endvidere, at motivet bag handlingen ikke ligger fast:

– Det er for tidligt at fastslå, hvad der ligger bag. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke afvise, at hændelsen kan have forbindelse til uoverensstemmelser i rocker- og bandemiljøet, men det skal efterforskningen afdække nærmere.

Stor tålmodighed

På grund af situationens alvor var det nødvendigt at foretage en flere timer lang evakuering af et stort antal beboere i området.

De pågældende blev i samarbejde med Gladsaxe Kommune evakueret til en lokalitet, hvor de gældende COVID-bestemmelser kunne opretholdes, og hvor de kunne modtage bespisning.

– De berørte borgere har udvist stor tålmodighed og forståelse for nødvendigheden af denne evakuering, og det er vi meget taknemmelige for, udtaler Peter Malmose afslutningsvis.

Københavns Vestegns Politi opfordrer alle der er i besiddelse af oplysninger, som kan være relevante for sagen til at rette henvendelse på telefon 114.

“Københavns Vestegns Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til efterforskningen af sagen”, slutter pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu