ANNONCE

Efter dødsfald: Kendt kunstner er dybt berørt

24. marts 2021 11:10 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

Efter en 46-årig mand mistede livet i en stålsøjle på gigantskulpturen Elia tirsdag aften, har en repræsentant fra bestyrelsen været i kontakt med Ingvar Cronhammar, kunstneren bag kunstværket

Se billeder fra stedet i galleriet ovenfor.

Tirsdag aften mistede en 46-årig reparatør livet i en af stålsøjlerne på gigantskulpturen Elia ved Herning Kunstmuseum. Det har Newsbreak.dk tidligere fortalt.

Kunstneren bag kunstværket Elia er 73-årige Ingvar Cronhammar.

– Jeg har personligt talt med Ingvar. Han er dybt berørt af dødsfaldet, siger Henrik S. Stamp, forhenværende retspræsident i Elias bestyrelse, til Newsbreak.dk.

Han fortsætter:

– Det er meget tragisk, at manden er død. Hele Elias bestyrelse er meget påvirkede af, hvad der er sket, og vores tanker går til mandens familie.

Dødsårsag klarlægges tidligst torsdag

Henrik S. Stamp var selv til stede under redningsaktionen, der blev iværksat klokken 18. Redningsmandskab forsøgte at redde reparatøren, som sad fast i en 30 meter høj stålsøjle på skulpturen. Manden var ukontaktbar, lød meldingen.

Ifølge Midt og Vestjyllands Politi befandt den 46-årige mand sig omkring to meter fra toppen af det høje kunstværk, men han kunne ikke hejses op – formentlig på grund af indvendige jernstivere i stålrøret.

Men efter mange timers intensivt arbejde fik aktionen altså et tragisk udfald.

Kort før klokken 22.30 lykkedes det nemlig at hejse mandens livløse krop hejst ud af søjlen. Han blev efterfølgende erklæret død.

Det er endnu uvist, hvad der har ført til den 46-årige mands død, og hvorvidt der er tale om en ulykke. Det er Arbejdstilsynet i gang med at klarlægge.

– Nu skal Arbejdstilsynet undersøge, hvad der er sket, og det afventer vi i bestyrelsen, lyder det fra Henrik S. Stamp.

Vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi udtaler til Ritzau, at man tidligst torsdag kan fastslå dødsårsagen.

Tredje dødsfald inden for en årrække på fem år

Det er tredje gang inden for en årrække på fem år, at en person har mistet livet på Elia. I efteråret 2016 døde to personer med kort tids mellemrum.

En 21-årig mand sprang ud over et rækværk og faldt mange meter ned. Og ikke længe efter begik en kvinde selvmord.

De to dødsfald førte til, at der blev monteret et sikkerhedsnet på skulpturen i marts 2017.

Men da montøren var i færd med at montere sikkerhedsnet, skete en arbejdsulykke. Manden faldt ned og brækkede begge håndled.

Henrik Stamp, hvordan har du det med, at der nu er tre personer, som har mistet livet på Elia, og at der også er sket en arbejdsulykke?

– Det er rigtig trist. Men det er jo ikke kunstværkets skyld, svarer Henrik S. Stamp og fortsætter:

– Der er tale om nogle uheldige og triste omstændigheder i alle tilfælde. Der er ikke en sammenhæng mellem de tre dødsfald.

-Kan ikke gardere sig mod ulykker

Og den forhenværende retspræsident i Elias bestyrelse mener ikke, at man kan slå ned på sikkerheden.

– Der er netop blevet opsat et sikkerhedsnet. Og man kan jo ikke gardere sig mod ulykker.

Henrik S. Stamp ser derfor ikke grund til at tage sikkerhedsmæssige initiativer med henblik på at forebygge, at flere ulykker forekommer.

Se billeder fra stedet i galleriet ovenfor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu