Efter dødsulykken: Nu er ansat suspenderet

11. januar 2019 18:41 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

En ansat hos fragtfirmaet DB Cargo er blevet suspenderet efter at have overstreget.

Godsselskabet DB Cargo suspenderer en ansat, der angivelig har stået for sikkerheden på det godstog, der var involveret i togulykken ved Storebæltsbroen, skriver Berlingske. 

DB Cargo mener, at den ansatte stationsbetjent har overstreget afgørende oplysninger på en “vognliste”.

Ifølge avisen er der tale om den stationsbetjent, der havde ansvaret for sikkerheden i forbindelse med klargøringen af godsvognene – de såkaldte lommevogne – hvor fra en trailer altså 2. januar rev sig løs og bragede ind i det modkørende lyntog.

Her blev i alt otte mennesker dræbt, og 16 mennesker blev kvæstet.

Medarbejderen er nu indkaldt til en tjenstlig afhøring, som ifølge Berlingske kan få et retligt efterspil. Det er dog uklart, hvorfor DB Cargo vurderer, at overstregningen er så alvorlig, at medarbejderen er blevet sendt hjem.

Næstformand i Dansk Jernbaneforbund Preben S. Pedersen kalder det over for Berlingske urimeligt, hvis suspenderingen er sket “inden man ved, hvad der er op og ned i sagen”, skriver Ritzau.

En test lavet af Havarikommissionen har vist, at der kan være risiko for, at sættevognene ikke låses forsvarligt fast til lommevognen, altså godstogsvognen.

Det ved vi om ulykken

Her kan du få et overblik over den tragiske ulykke:

* Ulykken skete omkring klokken 07.35 onsdag den 2. januar på lavbroen på Storebæltsforbindelsen.

* Et lyntog på vej fra Aarhus mod Københavns Lufthavn blev ramt af dele fra et modkørende godstog og foretog en hård opbremsning på broen.

* Toget havde afgang fra Aarhus klokken 05.19.

* Der var 131 passagerer og tre medarbejdere om bord.

* Otte passagerer har mistet livet, mens togpersonalet er i god behold. De dræbte er fem kvinder og tre mænd. Ingen af de omkomne er børn.

* 16 passagerer er blevet kvæstet i ulykken.

* Af de 16 sårede i ulykken var 14 torsdag udskrevet fra Odense Universitetshospital. De to tilbageværende var uden for livsfare.

* Passagertoget blev ramt af en eller flere genstande på Storebæltsbroen, da det passerede et modkørende godstog.

* Ifølge Havarikommissionen var det tilsyneladende en tom trailer fra godstoget, der blev blæst af og forårsagede ulykken.

* Fyns Politi oprettede efter ulykken et krisecenter, hvor de passagerer, der ikke er kommet fysisk til skade, kunne få psykologhjælp.

* Ved middagstid onsdag blev centret lukket igen.

* Hos Falck Healthcare har DSB også oprettet et særligt nummer til krisehjælp. Her kan kunder og pårørende ringe for at få hjælp. Nummeret er 70 11 51 55.

* Onsdag kørte der ingen tog over Storebælt. Torsdag kørte togene igen, dog med visse ændringer, da kun et enkelt spor var åbent over broen frem til cirka klokken 17.

* Ulykkestoget er kørt væk fra rangerterrænet ved Nyborg og er flyttet til Aarhus.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu