Efter elløbehjulsulykke: -Jeg har det ikke godt

6. september 2019 16:29 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Jason Moon kom alvorligt til skade, da han var involveret i en ulykke med en bil og en cyklist. Han var selv på et el-løbehjul.

Klokken 20.21 fik Københavns Politi en anmeldelse om en ulykke imellem en bil, cyklist og et elløbehjul på Istedgade i København onsdag aften.

Jason Moon var manden, der stod på elløbehjulet. Da han sammen med cyklisten ramte ind i en åbnet bildør, fik han mange alvorlige skader.

Skaderne har blandt andet gjort, at han ikke kan indtage mad udover yoghurt i dagene efter ulykken.

Ramte bildøren

Af Københavns Politi fremgik det, at en bildør blev åbnet. Herefter kørte en cyklist direkte ind i bilen. Slutteligt ramte elløbehjulet cyklen.

Det er også tæt på, hvordan Jason Moon, der var involveret i ulykken, opfattede det.

– Jeg kommer kørende ned af Istedgade på mit elløbehjul. Pludselig – jeg kan ikke huske det helt – kan jeg se noget lys, og så kan jeg ikke huske mere, siger han til Newsbreak.dk.

Han forklarer desuden, at det passer med, at det lys han ser, er lygten på cyklen, som også ramte bildøren et splitsekund før ham.

Gik i sort

Da Jason Moon støder ind i døren, går han i sort. Det er også derfor, han ikke husker alt, hvad der er sket.

– Jeg vågnede ved, at der var en læge – en australsk dame, en forbipasserende – der talte pænt og sødt til mig, indtil ambulancen og politiet kom, fortæller Jason Moon.

Han blev kørt på skadestuen på Hvidovre Hospital efter sammenstødet.

Flere sting i hovedet

På trods af at Jason Moon havde cykelhjelm på under ulykken, så har han pådraget sig nogle alvorlige skader ved ulykken.

Ifølge Københavns Politi var der tale om mindre skader, men som Jason Moon selv forklarer, så var det mere omfattende end den beskrivelse.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Han mistede en fortand, mens to andre tænder blev beskadiget.

Hans ansigt var blodigt på grund af de mange rifter, han havde fået. Det var nødvendigt, at han blev syet med fem sting i kinden, to sting på hagen og otte sting inde i munden, som først blev opdaget, da han tog ind på en akut tandklinik i Hillerød.

Foruden det blev også hans næsevæg beskadiget. På Rigshospitalets traumecenter måtte de sørge for, at han kunne trække vejret gennem næsen. Lørdag skal han tilbage på Rigshospitalet for at blive tjekket igen.

Kan ikke spise

De mange sting i munden har efterfølgende haft konsekvenser for Jason Moon.

– Jeg kan ikke spise almindeligt. Jeg kan kun spise sådan noget som yoghurt, siger han.

Desuden har den voldsomme ulykke betydet, at han er udmattet, men også meget ked af, sådan som han ser ud.

– Det lyder måske lidt forfængeligt, men jeg kunne virkelig godt lide mine tænder. De er jo en stor del af den, man er. Jeg har det ikke godt lige nu, siger Jason Moon.

Dårlig idé

Jason Moon og cyklisten styrtede, fordi en bil havde åbnet en bildør på åben gade.

Derfor opfordrer han nu andre trafikanter til at tænke sig om, når de bevæger sig i trafikken.

– Det er ikke en god ting, at åbne en bildør midt på en gade. Helt generelt er det ikke en god idé at åbne en dør på en vej, der befærdet, siger han.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu