Efter fund af lig af spædbarn: Nu efterlyser politiet denne kvinde

18. oktober 2017 15:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Vidner har bemærket en ung kvinde, som har udvist en særpræget adfærd i området, hvor spædbarn blev fundet.

Københavns Vestegns Politi efterlyser en ung, kraftig kvinde med mørkt, krøllet hår i forbindelse med fundet af det nedgravede spædbarnslig mandag i Glostrup.

Som led i efterforskningen af det døde spædbarn, som mandag blev fundet nedgravet på et grønt område ved Brinken i Glostrup, beder Københavns Vestegns Politi onsdag offentligheden om hjælp til at finde en kvinde, som har haft en særpræget adfærd på stedet.

Vidner har flere gange bemærket en ung kvinde i området for cirka to ugers tid siden. Siden er hun ikke set.

Hun er cirka 20-25 år gammel og omkring 170 cm høj, er meget kraftig og har langt mørkt og krøllet hår, er formentlig af anden etnisk oprindelse end dansk – muligt rumæner.

Hun kan have boet i området uden at være tilmeldt i Folkeregisteret men menes nu at opholde sig et andet sted – muligvis i området omkring Brøndby Strand.

– Vi ved ikke, om hun har noget med sagen at gøre, men vi vil meget gerne tale med hende. Hun må gerne selv kontakte os, men skulle nogen kende noget til hende, så hører vi gerne fra dem, oplyser efterforskningsleder Ole Nielsen, Københavns Vestegns Politi, i en pressemeddelelse.

Søger stadig vidner

– Vi er fortsat interesserede i at høre fra alle, som har viden om eller undrer sig over et forsvundet spædbarn. Jeg vil fortsat også opfordre moderen til at henvende sig – uanset hvad der er sket, må hun have det forfærdeligt og have brug for hjælp, siger Ole Nielsen.

Kontakt Københavns Vestegns Politi døgnet rundt på telefon 4386 1448.

Fakta

Omfattende efterforskning i gang efter fund af barne-lig

Det døde spædbarn blev fundet nedgravet ved et grønt område ved Brinken afhåndværkere mandag ved 14-tiden. Der blev holdt ligsyn på stedet, området blev undersøgt og tirsdag foretaget obduktion på Retsmedicinsk Institut.

Politi og retsmedicinere arbejder intenst på at identificere barnet, dets alder og køn, klarlægge dødsårsagen og afdække hele hændelsesforløbet. Aktuelt afventes retsmedicinske analyser af obduktionens resultater.

Efterforskerne har indtil videre modtaget cirka dusin henvendelser fra opmærksomme borgere.

Kilde: Københavns Vestegns Politi.

Fakta

Sager om efterladte børn

Cirka en gang om året findes et spædbarn efterladt, men det er sjældent, at de bliver slået ihjel. Få her et overblik over tidligere sager med efterladte eller dræbte spædbørn.

* 2016: En nyfødt pige bliver fundet i en affaldsskakt af en gårdmand i Værebroparken i Bagsværd. Den lille pige bliver bragt til Rigshospitalet og overlever.

* 2015: Et spædbarn bliver fundet i en pose mellem to containere i Ballerup. Det drejede sig om en nyfødt, som efter omstændighederne havde det godt.

* 2014: Spædbarn bliver fundet i buskads tæt ved Aarhus Sygehus. Pigen er påklædt og i god behold.

* 2013: En nyfødt pige bliver fundet i en plastikpose under en busk i Farum. Hun er afkølet, men uden for livsfare.

* 2013: Nedkølet barn bliver fundet i København, men er uden for livsfare. Pigen er omkring en uge gammel.

* 2011: En kvinde finder et nyfødt barn i en plastikpose i Maribo. Drengen bliver bragt til hospital og overlever.

* 2011: En nyfødt baby bliver fundet død i Søndersø ved Viborg. Barnet var lidt for tidligt født og vejede omkring to kilo. Undersøgelser har slået fast, at det var i live ved fødslen.

* 2009: I et buskads ved Hee Skole i Ringkøbing bliver et spædbarn fundet. Barnet bliver opdaget af en flok legende drenge.

* 2008: Liget af et højst fire dage gammelt spædbarn bliver fundet i en plastikpose i et skovområde nær Horsens.

* 2007: Underkroppen fra liget af spædbarn bliver fundet i grusgrav i Storvorde syd for Aalborg.

* 2007: Liget af et spædbarn bliver fundet i en plastikpose i en å i Odense.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu