Efter kæmpeskylle venter snart 28 grader

16. juni 2019 08:03 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Efter en solid gennemrensning af luften venter der nu dage med mindre regn - men lummervarmen kommer igen.

Når skyerne op ad formiddagen efterhånden vil være blæst væk, så venter der os søndag den 16. juni 2019 en dejlig dag, hvis man tager de seneste dages torden- og regntunge dage i betragtning.

Det fortæller Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), søndag morgen, hvor mange danskere gennem vinduet dog vil kunne se et betydeligt skydække.

– Men der er huller på vej, og vi har fået renset godt ud i luften – hvad angår pollen, lummerhed og den slags – så det bliver en ganske fredelig søndag, siger han.

(Artiklen fortsætter under videoen)

På DMIs hjemmeside fremgår det dog, at der ved kysterne kan komme stedvis frisk vind, men i det store hele er det jo ikke noget at tage til sig. Der kan dog komme lidt småregn i eftermiddag, og det bliver faktisk et nogenlunde fast element.

28 grader?

Søndag bliver ikke nogen varm fornøjelse, men vi kan da godt svinge den op på en 20 grader, hvor det bliver varmest. Til gengæld er der 28 grader i udsigt.

– Ja, efter den her udrensning af luften varmer det jo op igen. Gradvist stiger temperaturerne, og onsdag kan vi altså komme helt op på 28 grader, lyder det fra meteorologen.

Mandag-onsdag vil der dog også kunne dukke en byge eller tre op forskellige steder i Jylland, lyder det. Når det er så varmt, betyder det næppe alverden.

Retur til lummer

Som det er lige nu, henter vi i Danmark luft fra syd og sydvest, og det betyder altså også, at de meget varme dage udvikler sig særdeles lummert, og det ved vi efterhånden, hvordan ender.

– Natten til torsdag kommer en koldfront ind, og så ser det ud til, at vi skal have en omgang mere med nogle kraftige byger, men det ser ikke ud til, det bliver lige så slemt som sidste gang, siger Frank Nielsen.

Han har dog et enkelt men og hentyder til fredag aften.

– Det er meget usikkert, og vi kan ikke vide os sikre på styrken.

Hvad han mener, kan du læse i artiklen her: Akut skybrudsvarsel: -Det er ret voldsomt

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu