ANNONCE

Efter kritik: Det laver kronprinsen i Schweiz

21. januar 2020 13:29 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Kronprins Frederik mødte kritik, da han ville blive i Schweiz under hele de olympiskesommerlege. Men nu deler Frederik selv fortællinger fra dagens gøremål.

Efter kritik: Det laver kronprinsen i Schweiz
Kronprins Frederik har opholdt sig i Schweiz under hele ungdoms OL. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Fra den 9. januar har kronprins Frederik ifølge de officielle programpunkter hos kongehuset overværet Ungdoms-OL, der foregår i Lausanne i Schweiz.

Artiklen fortsætter under videoen.

Kronprinsen vil være en del af Ungdoms-OL i sin egenskab som medlem af Den Olympiske Komité. I 2018 var kronprinsen også deltagende ved Ungdoms-OL i Buenos Aires, hvor det senest blev afholdt.

Kronprins Frederik vil derfor være i Schweiz frem til den 22. januar, hvor olympiaden slutter. Men hvad har kronprinsen egentlig lavet, mens han var i de schweiziske alper?

Mandag delte kongehuset noget af svaret, da kronprinsen skrev et personlig oplæg på kongehusets Instagram-profil.

For kort tid siden havde jeg lejlighed til at takke de danske ishockeydrenge for en helhjertet og fantastisk indsats mod de langt mere rutinerede russere. Der blev kæmpet det bedste, de har lært, og trods et klart nederlag på 9-0 kan drengene være stolte af deres indsats her ved ungdommens vinter-OL i Schweiz, lyder det fra kronprinsen på Instagram.

Flere opslag

Troede man at kronprinsen havde nøjes med en enkelt begivenhed, så må man tro om igen. Det har nemlig ikke været småt med begivenheder, som kronprins Frederik har overværet.

Den 16. januar besøgte kronprinsen nemlig en disciplin, hvor Danmark ikke ligefrem er kendt for at excellere. Det drejede sig nemlig om finalen i slalom. Og her fik kronprinsen altså syn for sagen.

– Til ungdommens vinter-OL i Schweiz har jeg i dag overværet finalen i slalom for hold. Det gjorde jeg blandt andet sammen med Virginie Faivre, der er tidligere OL-guldvinder og nu formand for Lausanne 2020, lød det den 16. januar på Instagram.

Men kronprinsen har også deltaget i officielle møder i forbindelse med sit arbejde for Den Internationale Olympiske Komité, også kendt som IOC.

Et helt nyt liv

Det kom som noget af en overraskelse, da det blev offentligt kendt, at kronprinsparrets fire børn prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine skulle gå på den internationale skole Lemania-Verbier International School.

Det eneste, der dengang blev fortalt, var også, at børnene skulle starte i skolen i det nye år.

Det forlød også, at det var kronprinsesse Mary, der mestendels ville være ved børnene som udgangspunkt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu