ANNONCE

Efter lig-fund: Ni personer fundet i lastbil

23. oktober 2019 22:58 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Få timer efter fundet af en lastbil med 39 lig er en anden lastbil med ni personer blevet stoppet i England.

Natten til onsdag gjorde politi og redningspersonale et makabert fund, da en lastbilcontainer i den engelske by Grays blev åbnet.

I containeren befandt ligene af 39 mennesker sig, skriver BBC.

Nu har politiet i området Kent i det sydøstlige England har onsdag eftermiddag stoppet en lastbil, hvori der befandt sig ni personer.

Det skriver det britiske medie Sky News.

Artiklen fortsætter under videoen

Lastbilen kørte på M20-motorvejen, der går fra den sydøstengelske kyst til udkanten af London. Lastbilen blev stoppet ved byen Ashford, der ligger knap 25 kilometer fra togtunnelen, der forbinder England og Frankrig.

Det lokale politi fik et opkald om lastbilen klokken 15.40 onsdag eftermiddag.

På vej mod London

Den var på vej mod London, da den blev stoppet.

– Ni personer bliver nu undersøgt for en sikkerheds skyld af sydøstkystens beredskabstjeneste, inden de bliver overdraget til indenrigsministeriets immigrationsfolk, siger en talsmand for politiet i Kent.

Kent grænser op til området Essex. Her fandt politiet onsdag de 39 lig i en lastbil.

Menneskesmugling er modbydelig

I et tweet fra politiet i Essex hedder det, at “menneskesmugling er en modbydelig og farlig beskæftigelse. Dette er en stor efterforskning”.

Lastbilen er blevet flyttet, men ligene befinder sig fortsat i den. De er onsdag aften fortsat ved at blive identificeret.

– Den her tragedie understreger faren ved at grupper smugler mennesker på lastbiler, siger Richard Burnett, der er direktør ved det engelske vejtransportforbund, Road Haulage Association, til Sky News.

Den 25-årige chauffør, der kørte lastbilen, er anholdt. Han er fra Nordirland, skriver The Sun. Han er mistænkt for drab.

Det lokale medie Thurrock Gazette skriver, at ligene var af 38 voksne og en enkelt teenager.

Container fra Bulgarien

Containeren blev åbnet i Waterglade Industrial Park på Eastern Avenue i havnebyen Grays, der ligger godt 40 kilometer øst for London.

Politiinspektør Andrew Mariner kalder sagen speciel.

– Det er en tragisk hændelse, hvor et stort antal mennesker har mistet livet. Vores undersøgelser skal nu klargøre, hvad der er sket. Vi er i gang med at identificere ofrene, men det kan godt tage lang tid, sagde Politiinspektør Andrew Mariner til Thurrock Gazette.

– Vi mener, at lastbilen er fra Bulgarien og kom ind i landet via Holyhead (walisisk havneby, red.) lørdag den 19. oktober og vi arbejder tæt sammen med vore partnere i efterforskningen, sagde han videre.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu