Efter marathon-gyser: Wozniacki i finalen i stor turnering

16. marts 2013 07:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Efter marathon-gyser: Wozniacki i finalen i stor turnering
Men i andet sæt......Foto: Getty Images/All Over.

Den danske tennisspiller slog sig natten til lørdag dansk tid forbi tyske Angelique Kerber (2-6, 6-4, 7-5) i semifinalen i den prestigefyldte turnering BNP Paribas Open i amerikanske Indian Wells.

 

Caroline Wozniacki har været kritiseret efter gentagne bemærkelsesværdige nederlag og et dyk på den verdensrangliste, hvor hun engang lå nummer et, men natten til lørdag dansk tid spillede hun sig i en position, hvor hun kan argumentere for, at hun i den grad er på rette vej.

Hun har aldrig vundet en af de fire store Grand Slams, men hun har et godt greb om det, der på grund af turneringens størrelse og tilskuerinteresse oftest og med rette omtales som tennissportens ‘femte Grand Slam’, BNP Paribas Open i californiske Indian Wells.

To gange før – i 2010 og i 2011 – har hun været i finalen i turneringen, som hun vandt den sidstnævnte gang, og nu står hun der igen i 2013-udgaven efter en bølgende og hæsblæsende kamp over to og en halv time mod tyske Kerber, der rangerer som nummer seks i verden.

Wozniacki, der selv frister en tilværelse som nummer 10 i verden, har ikke mange sejre over top 10-spillere på CV’et over de seneste par sæsoner, og kampen mod Kerber kunne da også have gået begge veje.

Begge spillere havde svært ved at holde egen serv i kampen, og det resulterede i intet mindre end 14 servegennembrud. Wozniacki tabte første sæt stort, men vandt et tæt, tæt andet sæt. Danskeren tog mere kontrol over tredje sæt og lignede en sikker vinder, da hun bragte sig foran 4-1, men Kerber gjorde kampen til et drama og kæmpede sig til tilbage til 5-5.

Lykkeligvis for Wozniacki formåede tyskeren dog ikke at fuldende comebacket.

Derfor var det da også en jublende Caroline Wozniacki – som nåede til semifinalen uden kamp i kvartfinalen, fordi Victoria Azarenka trak sig med en ankelskade –  der bagefter kunne reflektere over det faktum, at hun nu for tredje gange står i finalen i Indian Wells:

– Det er meget specielt. Jeg elsker at spille her, lød kærlighedserklæringen efterfølgende.

– Jeg førte 4-1 i tredje, og jeg skulle have lukket kampen der, men hun er en stor fighter, sagde Wozniacki.

Betegnelsen ‘fighter’ kan man også med rette klistre på Caroline Wozniacki, der undervejs i andet sæt ikke lignede en finalist. Først kom hun bagud 0-2, og ved stillingen 3-3 overlevede hun fem breakbolde og vandt partiet til 4-3, hvorefter hun breakede Kerber til 5-3.

– På en eller anden måde lykkedes det mig at komme tilbage og holde min serv, sagde Wozniacki om det kampafgørende parti:

– Det var et virkelig langt parti, vi havde der, men jeg fik vendt tingene.

I finalen, der spilles søndag, venter verdens nummer tre Maria Sharapova, der i sin semifinale slog landsmanden Maria Kirilienko i to sæt, 6-4, 6-3.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu