ANNONCE

Efter pres på Facebook: Brandstation overlever

16. juni 2020 06:39 | Af: Newsbreak.dk

Brandstationen i Hinnerup skulle lukke. Det havde et flertal i byrådet bestemt, men nu er politikerne vendt på en tallerken.

Citathistorie: TV2 Østjylland.

Brandstationen i Hinnerup er reddet. Det har byrådet i Favrskov Kommune mandag aften afgjort på et ekstraordinært byrådsmøde med brandstationens fremtid som eneste punkt.

– Det var et samlet byråd som besluttede, at Hinnerup Brandstation består, fortæller borgmester i Favrskov Kommune Nils Boring (S) til TV2 Østjylland.

Stationens fremtid var kommet på usikker grund efter et flertal i byrådet tidligere på året besluttede, at den skulle lukke. Brande i Hinnerup skunne fremover slukkes af brandfolk og -biler fra den nye station i Lisbjerg, lød argumentet.

Facebook gør indtryk

Men det var flere borgere i Hinnerup ikke tilfredse med. Det var utrygt, at brandfolkene skulle rykkes ti kilometer fra byen, lød det.

En facebookgruppe mod nedlæggelsen af brandstationen blev oprettet den 5. juni og gruppen er nu oppe på 1400 medlemmer og det har gjort indtryk på borgmesteren.

– Der var ret mange borgere og frivillige brandmænd, som havde meldt inputs ind på sociale medier og de inputs har vi fået valideret og det har givet ny viden, siger Nils Boring (S).

Eksempelvis havde byrådet glemt at tænke på, hvor lang tid det ville tage brandfolkene fra Lisbjerg at nå til de nye udstykninger i det nordlige Hinnerup.

Reddede ungdomsklub

Den lokale brandstation i Hinnerup har omkring 50 udrykninger om året og ofte har det stor betydning, hvor hurtigt de kan være fremme.

Det var tilfældet i marts, hvor de lokale brandfolk reddede en ungdomsklub, der var gået ild i. Uden for ungdomsklubben Gnisten var der gået ild i en affaldscontainer og flammerne spredte sig til bygningens tag.

– Heldigvis ligger brandstationen ikke langt herfra, fortæller Ulla Bjerregaard, der er leder af Fritidscenteret Gnisten.

– Brandfolkene var her på fem-seks minutter og fik begrænset ilden. Det er meget trygt at vide, at det ligger så tæt på.

Tryghed i byen

Blandt de brandfolk som kørte med ud til branden i Gnisten var Ulrik Hasager, der er deltidsbrandmand på Hinnerup Brandstation

– I Gnist-branden var vi fremme på 6 minutter og 20 sekunder. Det var godt, vi nåede at gribe de her røg-gasser, som var der. Vi kunne have haft en hel overtænding af huset, fortæller han.

Derfor var Ulrik Hasager selvsagt rigtig ked af planerne om at lukke brandstationen i Hinnerup.

– Vi har en brandstation lige her midt i Hinnerup by, som jeg synes, gør en forskel, siger han.

– Jeg tror, det har noget med tryghed at gøre. Hvis der sker noget, så ved man at brandstationen er lige dernede, forklarer han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu