Efter regeringsskifte: 4.800 flere unge på kontanthjælp

18. januar 2013 09:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Efter regeringsskifte: 4.800 flere unge på kontanthjælp
Billede mangler

Siden regeringen tiltrådte i 2011 er 4.828 unge mennesker havnet på kontanthjælp. Nu skal satsen sættes ned. Det skal få de unge i uddannelse.

Alt formange unge mennesker får deres månedlige hyre til mælk, leverpostej og rugbrød gennem kontanthjælp.

I november 2012 modtog 53.124 under 30 år den offentlige forsørgelse. Det er 4.828 flere end i oktober 2011, da den røde regering kom til magten, viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsens databank, jobindsats.dk.

– Jeg er dybt bekymret over det, der sker på kontanthjælpsområdet. Mange unge kontanthjælpsmodtagere har ikke en uddannelse, og vi risikerer, at de bliver fremtidens tabere, hvis vi ikke får sadlet om, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Politiken.

I S og SF’s valgprogram fra september 2011 skosede de to partier den daværende Løkke-regering for “at sidde på hænderne” i indsatsen mod ungdomsarbejdsløsheden.

De to partier lancerede som alternativ et “akut mål” om at halvere antallet af unge kontanthjælpsmodtagere, hvis partierne vandt regeringsmagten. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen erkender, at ambitionen har slået fejl:

– Det er svært i en krisetid at ændre på nogle strukturelle problemer på det danske arbejdsmarked og i dansk økonomi, siger Mette Frederiksen.

Venstres arbejdsmarkedsordfører, Ulla Tørnæs, klandrer regeringen for at have haft for lidt fokus på jobskabelse.

– Det er klart, at når ledigheden stiger, så stiger ungeledigheden også. Men regeringen har givet den helt forkerte medicin, når den gør det dyrere for virksomheder at skabe arbejdspladser i Danmark, siger Ulla Tørnæs til avisen.

Regeringen vil efter vinterferien fremlægge en kontanthjælpsreform, der ifølge Politikens oplysninger skal bidrage med cirka en milliard kroner til statskassen.

Alt tyder på, at regeringen vil foreslå en udvidelse af ungeydelsen, der i dag sænker kontanthjælpssatsen markant for unge under 25 år. Det betyder efter alt at dømme, at de 25-29-årige også må nøjes med et mindre månedligt beløb, skriver Politiken.

Regeringen vurderer, at det vil anspore flere til at tage en uddannelse eller finde et arbejde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu