Efter reningsplan: Nu flygter kabinefolk fra SAS

21. november 2012 17:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Efter reningsplan: Nu flygter kabinefolk fra SAS
Billede mangler

Forringede vilkår samt usikkerheden omkring jobsituationen har fået en række SAS-ansatte til at trække stikket.
 
Det har været en meget stor mundfuld at sluge for det danske SAS-kabinepersonale, at fremtiden byder på flere arbejdstimer, længere arbejdsdage og mindre i løn.
 
For mange har det faktisk slet ikke været acceptabelt, og opsigelserne strømmer ind, oplyser kabinepersonalets fagforening CAU, der har lidt under 1400 medlemmer.
 
– Folk siver herfra. Alene de sidste par dage har vi fået 73 opsigelser, og det bliver langt flere i den nærmeste fremtid, når det går op for dem, hvad den her aftale indeholder, siger næstformand i CAU, Jean Pierre Schomburg til ekstrabladet.dk.
 
– Det bliver ikke til at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen med de arbejdstidsregler og betingelser, der venter vores medlemmer forude.
 
– Med en 47,5 times arbejdsuge, 13 timers arbejdsdage og ingen indflydelse, hvornår den ene weekend, de har fri om måneden, ligger, så bliver det svært – især for familier – at få det til at hænge sammen, tilføjer han.
 
CAU har, efter forhandlingerne blev afsluttet i mandags, sendt medlemsmeddelelser ud med de nye vilkår for kabinepersonalet, og derudover holdes der løbende møder i fagforeningens lokaler.
 
Onsdag holdes der desuden et møde mellem CAU og FTF, hvor medlemsflugten skal diskuteres.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu