Efter skudepisoder: Politi tager stort skridt

21. juni 2019 22:55 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Østjyllands Politi har valgt at genindføre visitationszonen i store dele af Aarhus.

Del:

Efter to nylige skudepisoder har Østjyllands Politi valgt at tage et drastigt skridt i brug mod den uro, der hersker i dele af Aarhus.

Man genindfører nemlig den visitationszone, der i en stor del af foråret var i brug i byen.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Natten til onsdag blev to mænd ramt af skud i dét, som politiet formoder var et internt opgør mellem to grupperinger.  Natten til fredag blev der igen affyret skud på Kappelvænget. Denne gang ind i en skrænt. I nærheden af skudhullerne fandt politiet en pistol. Onsdag aften fandt politiet et par knive i et buskads i samme område.

”De seneste episoder har vist os, at banderne nu igen er begyndt skrue op for deres aktiviteter og går rundt med våben i området. Vi havde i en periode rigtig god gavn af en visitationszone, og vi vurderer, at det værktøj igen kan hjælpe os med at få våbnene væk fra gaden og skabe tryghed for borgerne, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen.

Samtidig har politiet – igen – lukket et klubhus på adressen Kappelvænget 8, som man formoder er et bandetilholdssted.

Det betyder det

Visitationszonen løber foreløbigt frem til og med den 19. juli kl. 19.00 og bevirker, at politiet uden begrundet mistanke kan visitere alle personer inden for zonen.

Lukningen af klubhuset på Kappelvænget 8 betyder, at det fra fredag den 21. juni 2019 kl. 19.00 er forbudt for alle personer at opholde sig i klubhuset på Kappelvænget 8 i Aarhus V. Foreløbigt gælder forbuddet frem til den 5. juli kl. 19.00.  En overtrædelse af forbuddet straffes som udgangspunkt med 60 dages fængsel, men det kan komme til at koste en fængselsstraf på to år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu