ANNONCE

Efter syv år: Anholdt i sag om ung kvindes død

19. juni 2019 15:48 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Kvinden døde i 2012.

Efter syv år: Anholdt i sag om ung kvindes død
En kvinde blev i 2012 fundet død på færøerne. Foto: Scanpix

Politiet på Færøerne har onsdag anholdt en mand i forbindelse med en kvindes død for mere end seks år siden. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse på sin hjemmeside. Det fremgår, at der er tale om en yngre mand.

Sagen går helt tilbage til november 2012, da den yngre kvinde døde. Flere adresser er blevet ransaget i forbindelse med betjentenes aktion, skriver politiet. Manden bliver fremstillet i grundlovsforhør.

I et retsmøde torsdag skal en dommer i Retten på Færøerne altså afgøre, om der er grundlag for at varetægtsfængsle den anholdte mand. Retten oplyser, at retsmødet finder sted klokken 9.15 lokal tid.

Onsdag eftermiddag lyder meldingen fra efterforskerne hos Færøernes Politi, at man ikke har kommentarer. Politiet vil indtil videre således ikke oplyse, hvad den anholdte sigtes for. I pressemeddelelsen hedder det, at sagen drejer sig om et “mistænkeligt dødsfald”.

I pressemeddelelsen står selv samme besked: “Politi og anklagemyndighed har på nuværende tidspunkt ikke flere oplysninger“, men vicepolitimester Linda Hesselberg bekræfter overfor Ritzau, at sigtelsen drejer sig om manddrab.

Hun oplyser også, at anholdelsen skete onsdag klokken 11.15.

I november 2012 forsvandt en 16-årig pige ved Hvannasund på Viderø, som er en af de nordligste øer. Flere mennesker gik ud for at lede efter hende. Pigen blev fundet død ved en dæmning, og i første omgang lød konklusionen, at dødsårsagen var drukning.

Imidlertid vil politiet onsdag ikke bekræfte, at anholdelsen har forbindelse til denne sag.

Pigens lig stod i 2013 for at skulle graves op og obduceres igen, fordi en ung mand, hun havde været kærester med, pludselig stod som sigtet i en række knivoverfald. 

Drabssager er sjældne på Færøerne. I august 2014 blev en 36-årig mand dræbt med knivstik i bygden Hvalba på Sudoroy. Det var det tiende drab i 48 år, blev det rapporteret i forbindelse med den efterfølgende straffesag.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu