Efter ti års kamp: Streetracerne Striben-Esbjerg får bane til ræs ved Korskroen

14. februar 2012 22:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Efter ti års kamp: Streetracerne Striben-Esbjerg får bane til ræs ved Korskroen
Billede mangler

Hver fredag samles i hundredevis – nogle gange tusindvis – af fortrinsvist unge mennesker fra foreningen ”Striben” på Esbjerg Havn for at køre gaderæs. Det har de gjort i mange år og streetracerne er nærmest blevet en del af Esbjergs identitet.

Og i fremtiden bliver Streetracerne endnu mere accepterede – nu bliver deres interesse nemlig lovliggjort med kommunal støtte. Dermed er ti års kamp for et område, hvor de unge bilentusiaster slut – og det samme er den skarpe bevågenhed fra politiet. For mens aktiviteterne på Esbjerg Havn har været udført på den forkerte side af lovens rammer, så bliver der for fremtiden ordnede forhold.

På et møde på borgmester Johnny Søttrups (V) kontor mandag eftermiddag, blev der nemlig givet tilsagn til Striben om at bygge en streetracerbane ved Korskroen – Vest for Esbjerg. Tilsagnet lyder på i omegnen af tre millioner kroner, hvoraf Streetracerne selv skal stille med en midnre del af finansieringen.

”Det er i dag blevet besluttet, at der kan igangsættes anlæggelse af en streetracerbane til Striben-Esbjerg. Banen vil blive lavet på Korskroen, hvor det ser ud til, at vi får vores eget stykke asfalt, der er 600 meter langt og 10-12 meter bredt og med autoværn og de nødvendige dræn”, lyder det på Striben Esbjergs facebook-page.

For det konservative medlem af Esbjerg Byråd, Henrik Vallø, er nyheden ekstra god. En af de ting han gik til valg på var nemlig, at Striben-Esbjerg skulle have et sted at være. For Henrik Vallø har de unge streetracere en særlig betydning. I hans tidligere job som leder af Rigspolitichefens Færdselsafdeling i Sydjylland, var det nemlig ofte ham selv, der som ”lovens lange arm”, mødte de unge, når de under ulovlige – men stadig ordnede – forhold, mødtes på Esbjerg Havn.

”Det er en rigtig god nyhed for både Striben-Esbjerg og for kommunen, at det ny ser ud til, at der kan findes en løsning. Det betyder, at vi fra Esbjerg Kommunes side er med til at understøtte en interesse fra en gruppe unge mennesker – en interesse, de hidtil har dyrket som en subkultur. Den kan de fremover dyrke under ordnede forhold på en bane – uden at forstyrre andre”, siger Henrik Vallø, der ikke selv var med til mødet på borgmesterkontoret og fortsætter:

”Streetracerne i Esbjerg har altid været kendt for, at være velorganiserede. Der har sjældent været ballade, men derfor skal loven jo holdes alligevel”, siger Henrik Vallø, der selv vil være at finde på banen ved Korskroen jævnligt, når den åbner- dog kun som tilskuer.

Hvornår banen står klar er endnu ikke fastlagt. Først skal projektet gennem økonomiudvalget og byrådet. Det ventes at planerne bliver behandlet på et af de førstkommende byrådsmøder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu