Efter to uhyggelige dødsfald på festival spredes mors advarsel vidt og bredt

28. maj 2018 22:35 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I weekenden døde to unge mennesker på en populær festival. De indtog et meget kraftigt narkotikum.

I weekenden blev søndagsprogrammet på Mutiny Festival ved den engelske havneby Portsmouth aflyst. Arrangørerne følte det ikke rigtigt eller ansvarligt at gennemføre den sidste dag under årets udgave.

Kort og godt skyldtes det døden. To unge mennesker – deltagere – havde som desværre mange andre taget et ukendt narkotikum på festivalen, og det endte i deres tilfælde med at tage livet af dem.

Nu har den enes mor taget bladet fra munden i et opslag på det sociale medie Facebook. Her i beder hun ifølge The Guardian andre unge mennesker tænke sig godt om.

Potent og farligt

18-årige Georgia Jones og 20-årige Tommy Cowan blev begge fundet i alvorligt syg tilstand forskellige steder på festivalen, men med kort mellemrum, hvorefter de i hast blev sendt til Queen Alexandra Hospital i Portsmouth. Senere lørdag aften var de begge to døde, og status er, at 15 andre festivaldeltagere ligeledes blev kørt til hospitalet.

To er fortsat indlagt. Den ene i alvorlig tilstand.

The Guardian refererer til organisationen The Loop, der følger den britiske narkotika-situation nøje. Organisationen havde – ganske som festivalen selv – advaret mod nogle særligt farlige piller, der er er i omløb. Disse kan potentielt have indeholdt op mod tre gange den almindelige voksen-dosis. Vigtigt er det at nævne, at der ingen fastslået sammenhæng med dødsfaldene er.

Slukkede for livet

I et gruopvækkende opslag på Facebook beskriver Janine Milburn, mor til Georgia Jones, hvordan hendes datter fik et anfald på omkring 45 minutter – ansporet af en aggressiv stigning i kropstemperatur.

Som følge heraf satte flere organer ud, og den 18-årige kvinde fik hjertestop flere gange. Til sidst fik det Janine til at tage den hårde beslutning at slukke det hele. Slukke for datterens liv.

Nu bruger hun tragedien til at gøre andre unge opmærksomme.

“Min lille pige var 18 år gammel og fuld af liv. Jeg håber, min besked stopper bare nogle af jer fra at ende jeres liv liv på samme måde”, skriver hun.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu