ANNONCE

Efterforskede moskéskyderi: Kvinde fundet død i lejlighed

11. august 2019 08:41 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Efter at en mand lørdag gik til angreb mod en moské, vil norsk politi øge sikkerheden ved eid-fejring søndag.

Efterforskede moskéskyderi: Kvinde fundet død i lejlighed
Udrykningskøretøjer ses nær moskéen i Bærum i Norge, som lørdag blev angrebet. Foto: Fredrik Hagen/AFP

Politiet i den norske hovedstad, Oslo, har lørdag aften fundet en død, yngre kvinde på en adresse i kommunen Bærum. Dødsfaldet behandles som mistænkeligt, oplyste politiet på et pressemøde sent lørdag aften.

– Vi efterforsker sagen som et muligt drab, sagde sektionsleder ved politiet i Oslo Rune Skjold på pressemødet.

Kvinden blev fundet, kun få timer efter at en bevæbnet gerningsmand gik til angreb mod en moské i Bærum. Politiet kæder de to sager sammen. Ifølge politiet kendte den afdøde kvinde og den formodede gerningsmand fra angrebet på moskéen hinanden.

– Der er en familierelation, sagde Rune Skjold på pressemødet.

Bor i lejligheden

Politiet fandt den afdøde kvinde i forbindelse med efterforskningen af skyderiet i moskéen tidligere lørdag. Manden, som er anholdt, bor i lejligheden, hvor kvinden blev fundet død.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse natten til søndag, at det er en mand i starten af 20’erne, der er mistænkt for angrebet på moskéen i Bærum. Han er lørdag aften blevet sigtet for drabsforsøg, men var lørdag aften endnu ikke blevet afhørt af politiet af helbredsmæssige årsager.

– Han vil blive forsøgt afhørt i nat om både hændelsen i moskéen og drabet, skriver politiet i meddelelsen.

Overmandet

I forbindelse med skyderiet i moskéen Al-Noor Islamic Centre blev en person ramt af skud. Den sårede persons tilstand er sent lørdag aften ikke kendt.

Moskéens forstander har oplyst til avisen Aftenposten, at en person klædt i uniform kom ind i moskéen med to pistoler. Under angrebet lykkedes det for tilstedeværende at overmande gerningsmanden. Politiet har anholdt den mistænkte gerningsmand.

– Manden, der er i starten af 20’erne, som blev pågrebet efter hændelsen i moskéen er nu overført til politiarresten, skrev politiet i meddelelsen natten til søndag.

Passer ekstra på

På pressemødet lørdag aften oplyste politiet, at der vil blive indsat ekstra mandskab søndag, hvor muslimer i Norge fejrer højtiden eid. Politidirektoratet har bedt alle politikredse i landet om at iværksætte forebyggende tiltag ved søndagens eid-fejringer.

Samtidig har flere nordmænd henvendt sig til Islamisk Råd Norge, fordi de vil stille op som frivillige vagter i forbindelse med søndagens muslimske højtid.

Organisationens leder, Abdirahman Diriye, oplyser natten til søndag til Ritzau, at mellem 40 og 50 personer har henvendt sig siden lørdagens angreb.

– Vi sætter stor pris på dette og anmoder de interesserede om at tage direkte kontakt med en moské i deres nærområde, skriver Islamisk Råd Norge på Facebook.

Det norske politidirektorat understreger i pressemeddelelsen, at der ikke foreligger nogle konkrete trusler i forbindelse med eid-fejringen i Norge.

– Selv om der ikke foreligger en konkret trussel, tager vi situationen alvorligt og sørger for at have et godt beredskab tilgængeligt, siger beredskabsdirektør Knut Smedsrud i meddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu