ANNONCE

Efterforskere fisker fund op fra sø

26. november 2020 16:14 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiet søger flere steder efter savnede Maria From Jakobsen, der kan være død.

I udgangspunktet er der stadig tale om en drabssag uden et lig. 43-årige Maria From Jakobsen fra Frederikssund er stadig savnet, men samtidig er en mand varetægtsfængslet sigtet for at have dræbt hende.

Torsdag har Nordsjællands Politi gang i flere eftersøgninger i sagen. Blandt andre steder også i Selsø ved Skibby nær Roskilde Fjord. Her er der gjort fund, som politiet nu skal undersøge. Der er ingen beviser på, at fundene reelt har relevans for sagen.

Nordsjællands Politi bekræfter torsdag eftermiddag for Newsbreak.dk, at der fiskes ting op fra søen. Alt, der ikke naturligt hører til i en sø, bliver sandsynligvis samlet ind til analyse. Hellere for meget end for lidt.

Det synes også at være rationalet bag de efterhånden talrige eftersøgninger i sagen, der er fundet sted over hele Nordsjælland i sagen, der tog sin begyndelse som en efterlysning, fordi den 43-årige psykolog blev meldt savnet af pårørende.

Newsbreak.dk har ikke mulighed for torsdag at få kommentarer fra efterforskningsleder Lau Lauritzen.

Lighunde

Tidligere torsdag bekræftede politiet da også, at der blev foretaget eftersøgning i sagen ved netop Selsø. De eftersøgninger er foretaget med blandt andet såkaldte lighunde. De lighunde, eller vandsøgshunde, som de også kaldes, der bruges til eftersøgningen af den 43-årige, er nye i dansk sammenhæng.

I december 2019 meldte Rigspolitiet ud, at der nu var så stor brug for danske lighunde, at der skulle trænes en håndfuld hunde til at varetage den opgave.

Tidligere har dansk politi søgt hjælp hos svensk politi, der allerede havde de specialtrænede hunde. De blev brugt i Ubådssagen, og det er med grundlag i netop den sag, at lighundene blev introduceret i det danske politi.

Politiet har som nævnt ledt flere steder i sagen. Tidligere blev det oplyst, at politiet har undersøgt flere steder – blandt andet med almindelige sporhunde. Undersøgelser i Maria Froms hjem på Nialsvej i Frederikssund og sommerhuset på Vesterled, Nykøbing Sjælland, har tilsyneladende ikke givet svar på, hvor Maria From Jakobsen er.

Efterforskerne har også været på flere genbrugspladser – med mistanke om, at der her kan være spor, brugbare i sagen. Eller reelt Marias jordiske rester. Hendes lig er ikke fundet, og hun er derfor egentlig efterlyst – det er uvist, om hun er død.

Forsvandt sporløst

Maria From Jakobsen forsvandt fra sit hjem, hvor hun bor med mand og to børn, og blev meldt savnet den 27. oktober. I den forbindelse udtrykte politiet bekymring for hende, da hun forlod den bopæl, hun deler med mand og børn, i såkaldt nedtrykt sindstilstand dagen før. Hendes bil blev senere fundet i Bellahøj i København. En hvid Chevrolet Spark.

I sagen har politiet søgt vidner, der har set to væsentlige køretøjer. Helt specifikt er der tale om den hvide Chevrolet Spark med registreringsnummer AK 82 345 og en grå Suzuki Baleo med registreringsnummer CH 78 908. Den grå Suzuki Baleo har påmonteret et anhængertræk og har muligvis kørt med en trailer. Traileren har registreringsnummer BM 54 47.

Tidligere er det blevet afsløret, at politiet blandt andet fattede mistanke til en 44-årig nu fængslet mand på grund af fund hos ham.

Den 44-årige, der har en relation til savnede, var blandt andet i besiddelse af større mængder krasse kemikalier. Samtidig viser hans computerhistorik, at det for nylig er søgt på ord som “havdybde, olietønder, selvmord, forsvinden og rensemidler.”

Blandt kemikalierne er saltsyre, der i kombinationen med salpetersyre effektivt kan opløse guld. Enestående kan det også bruges til at fjerne spor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu