ANNONCE

Efterforskning af dødsbrand var mangelfuld

28. november 2019 22:12 | Af: Newsbreak.dk

Statsadvokaten har vurderet, at efterforskningen af dødsbranden på plejehjemmet Farsøhthus var mangelfuld og skal genoptages. Østjyllands Politi bekræfter, at sagen er genåbnet.

Efterforskning af dødsbrand var mangelfuld
Branden kostede tre ældre kvinder livet. Foto: Scanpix

(Citathistorie fra Radio4)

Efterforskningen af dødsbranden på plejehjemmet Farsøhthus på Djursland, hvor tre ældre kvinder døde, skal genoptages, fordi efterforskningen ikke har været grundig nok.

Det oplyser Statsadvokaten til Radio4.

Artiklen fortsætter under videoen

Statsadvokaten har gennemgået sagen efter en klage og har vurderet, at der skal foretages yderligere efterforskning. Det fortæller vicestatsadvokat hos Statsadvokaten i Viborg, Torben Thygesen.

– I den konkrete sag fandt vi, at der skal foretages nogle flere afhøringer, fordi efterforskningen efter vores opfattelse ikke har været grundig nok, siger han.

Ingen stillet til ansvar

I maj afgjorde Østjyllands Politi ellers, at ingen kunne stilles til ansvar for dødsbranden.

En af de omkomne i branden var Inger-Lis Madsen. Hendes søn, Bjørn Sørensen, accepterede ikke politiets konklusion og klagede derfor til Statsadvokaten.

– Jeg kan ikke slippe det rigtigt, før der bliver placeret et ansvar, siger Bjørn Sørensen til Radio4.

Bjørn Sørensen har fået aktindsigt i sagen, og han mener, at der er huller i politiets efterforskning. Han er glad for, at sagen nu bliver taget op igen.

– Det er jeg i første omgang tilfreds med. Så håber jeg bare, at jeg selv kommer til afhøring, for jeg har både nogle oplysninger, jeg gerne vil af med, og nogle spørgsmål, jeg vil stille, siger Bjørn Sørensen.

Plejehjem havde mangler

Advokaturchef Jacob Balsgaard hos Østjyllands Politi bekræfter over for Radio4, at politiet har genoptaget efterforskningen af dødsbranden.

– I første omgang kom vi frem til, at efterforskningen skulle indstilles. Nu er vi i gang med den igen, og hvis det færdige resultat af den nuværende efterforskning leder til, at vi vurderer, at der er nogen, der kan sigtes og tiltales, så kigger vi på det, når efterforskningen er færdig, siger Jacob Balsgaard.

Efter branden kom det frem, at plejehjemmet blandt andet manglede sprinkleranlæg, og politiet efterforskede i ti måneder, om sikkerheden derudover var i orden, og om beredskabsloven og straffeloven blev overholdt.

Dødsbranden fik daværende boligminister, Ole Birk Olesen (LA), til at sende et brev til alle kommuner, hvori han understregede, at kommunerne er ansvarlige for, at brandsikkerheden på landets plejehjem er forsvarlig.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu