ANNONCE

Efterladt baby får nu plejefamilie

16. december 2011 17:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Efterladt baby får nu plejefamilie
Billede mangler

Det nyfødte spædbarn, der blev fundet forladt i Maribo i morges og stadig er indlagt på hospitalet, har nu fået en plejefamilie.
Det fortæller børne- og ungechef i Lolland Kommune, Lotte Christensen.
“Vi har fundet en familie i vores kartotek, der kan drage omsorg for det lille barn. Familien skal varetage rollen som forældre, for der skal være nogen, som skal drage omsorg om barnet. Både på hospitalet, hvor barnet er nu, men også fremadrettet, hvis det bliver nødvendigt,” fortæller hun til Newspaq.
Drengens biologiske mor er endnu ikke fundet. Men det kan være, at hun melder sig, og at det lille barn igen kan være sammen med hende.
“Når man er plejefamilie, ved man ikke, hvor lang tid man har et barn. Man har en opgave, og det er at drage omsorg,” understreger Lotte Christensen.
Barnet blev fundet af en kvinde, der luftede sin hund i morges i Maribo. Her lå det nyfødte barn i en pose bag en transformator i en cykeltunnel i Maribo.
Politiet har vurderet, at barnet næsten lige var blevet født, og at det havde ligget uden for i vinterkulden i en times tid, inden det blev fundet.
“Jeg har aldrig oplevet sådan en sag før, og det er dybt tragisk. Men det er jo en lykkelig hændelse, at barnet blev fundet i tide,” siger Lotte Christensen.
Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi leder efter moren og vil også gerne tale med vidner, der kan vide noget om posen eller om en kvinde, der kan have født i dag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu