Efterlyst siden april: Nu har voldsmand meldt sig selv

9. januar 2017 16:20 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

30-årige Liban Mohammed har været efterlyst siden april, og nu har han pludselig meldt sig selv - efter månedsvis på flugt.

Efterlyst siden april: Nu har voldsmand meldt sig selv
Østjyllands Politi efterlyser ikke længere Liban Mohammed. Foto: Scanpix

Siden 18. april har Østjyllands Politi ledt efter den nu 30-årige Liban Mohammed, der er sigtet for flere voldsomme forbrydelser. Dagen før efterlysningen kørte han ifølge politiet direkte ind i sin eks-kæreste i midtbyen i Aarhus, hvor ved hun blev mast op ad en mur og måtte behandles på skadestuen.

Senere samme dag kørte han sammen med to andre, allerede varetægtsfængslede i sagen, til en adresse i Aarhus. Her holdt de tre en dengang 29-årig mand fanget og udøvede vold mod ham. Manden dukkede op på skadestuen og blev behandlet for slag i ansigtet.

I sagen er som nævnt allerede to varetægtsfængslede, da der 4. maj blev fremstillet en 20-årig mand fra Aarhus og 12. maj en 17-årig mand fra Aarhus.

Eftersøgte Liban Mohammed meldte søndag sig selv til politiet.

Det er for nuværende ikke lykkedes Newsbreak.dk at få uddybende kommentarer fra Østjyllands Politi, men i en pressemeddelelse oplyses det, at Liban Mohammed bliver fremstillet i et grundlovsforhør mandag klokken 12 ved Retten i Aarhus.

En kendt person

Der er snart sagt skrevet side og og ned om den 30-årige Liban Mohammed, der tidligere har afsonet en fængselsstraf på otte år i et lukket fængsel for et hjemmerøveri mod en 65-årig mand, der blandt andet blev stukket ned med kniv og var tæt på at dø. Undervejs skrev han flere indlæg i dagblade som Politiken og Information om blandt andet fængselsforhold.

Generelt har forløbet om efterlysningen af den da 29-årige Liban Mohammed været præget af en del mystik. Flere gange har han i hvert fald været set i og omkring Aarhus og været særdeles aktiv på sin Facebook-profil i perioden, hvor politiet gerne ville have fat i ham.

Tidligere har Liban Mohammed forklaret til Metroxpress, at han befandt sig syd for Padborg.

Den 30-årige er på tålt ophold i Danmark og stammer oprindelig fra Somalia.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu