ANNONCE

Efterskole sender alle elever hjem

24. marts 2021 18:30 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Håbet er, at eleverne kan vende tilbage efter påske

Efterskole sender alle elever hjem
De mange smittede betyder, at efterskolen er lukket ned. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Oure Efterskole har onsdag sendt samtlige elever hjem efter påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det skriver efterskolen i en pressemeddelelse.

Der er sket et smitteudbrud, hvor flere elever er testet positive for coronavirus covid-19.

Styrelsen for Patientsikkerhed skriver på Twitter, at man følger situationen tæt og er ved at foretage smitteopsporing i samarbejde med kommunens sundhedstjeneste.

Både Styrelsen for Patientsikkerhed og Oure Efterskole opfordrer elever, medarbejdere og deres familier til at blive testet efter udbruddet.

– Vi står i en situation, hvor 19 elever er testet positiv. Styrelsen for Patientsikkerhed har påbudt os at lukke efterskolen og det bakker vi 100 % op omkring. Den britiske variant er meget smitsom og vi synes styrelsen udviser rettidig omhu ved at lukke ned, inden vi står i en situation, hvor rigtig mange er smittet, siger Mette Romer Søborg, forstander på Oure Efterskole, i pressemeddelelsen.

En blev til flere

Efterskolerne fik mulighed for at genåbne igen den 15. marts, men udbruddet på skolen betyder altså, at eleverne midlertidigt er hjemsendt igen. Håbet er, at de kan vende tilbage efter påske.

Fyens.dk skriver, at 560 elever mødte ind på skolen mandag den 15. marts. Alle elever blev testet tirsdag og igen om fredagen.

Fredag var der en positiv test, hvilket fik eleven hjemsendt og en proces igangsat, hvor man begyndte at smitteopspore. Efterfølgende er flere elever altså testet positive.

Forstander på Oure Efterskole, Mette Romer Søborg, fortæller Fyens.dk, at eleverne overordnet har taget nedlukningen pænt.

– Jeg ved, der er nogle, som synes, at det er en god beslutning, fordi de har syntes, det var lidt utrygt at gå i uvished om, hvem der bliver de næste, der ryger hjem, siger skolelederen til Fyens.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu