ANNONCE

Efterskoler og højskoler må genåbne mandag

9. marts 2021 17:56 | Af: Ritzau Fokus

Fra mandag må elever i folkeskolen få fysisk undervisning mindst en gang om ugen, viser ny aftale

Efterskoler og højskoler må genåbne mandag
En ny aftale er på plads. Mandag er det igen åben på efterskoler og højskoler. Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix.

Efterskoler og højskoler må genåbne mandag.

Også afgangselever i grundskoler og på ungdoms- og voksenuddannelser må genåbne, men det bliver med reduceret fremmøde.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er SF, De Radikale, Enhedslisten og regeringen, der har indgået aftalen tirsdag.

Den yderligere genåbning sker i forlængelse af en tidligere aftale fra 24. februar.

Her besluttede partierne, hvad Folketinget som det næste skulle kigge på at genåbne, hvis smitteudviklingen tilsagde det. Det er de områder, der nu får lov til at genåbne.

Aftalen indeholder også butikker, der er mere end 5000 kvadratmeter. De kan fremover have op til 250 kunder, og tidsbestilling fjernes som et krav.

For elever i 5. til 8. klasse betyder den yderligere genåbning, at de kan møde op til fysisk undervisning én gang om ugen. Den skal dog foregå udendørs.

Det samme gælder elever på ungdomsuddannelser i 1.g og 2.g.

Fakta

Genåbning af skoler mandag 15. marts

* Efterskoler, frie fagskoler, kostafdelinger på fri- og privatskoler og højskoler (lange kurser) åbner i hele landet.

* Afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser i Østjylland, Sydjylland, Fyn samt Vest- og Sydsjælland kan vende tilbage med 50 procent fremmøde (det vil sige hver anden uge) efter samme model som åbningen i Nordjylland og Vestjylland.

* Elever i 5.-8. klasse og ikke-afgangselever på ungdomsuddannelser i alle landsdele kan møde til udendørs undervisning én gang om ugen. Det samme gælder for afgangselever i grundskolen og afgangselever på ungdomsuddannelser i landsdele, hvor der endnu ikke er åbnet for 50 procent fremmøde.

* I grundskolen vil der gælde en kraftig opfordring til, at personale og elever har et negativ testresultat ved fremmøde, der højst er 72 timer gammel, mens et tilsvarende negativ testresultat for personale og elever på ungdomsuddannelserne vil være et krav.

* Grundskoler kan vende tilbage med 100 procent fremmøde på ikke brofaste øer efter samme model som åbningen på Bornholm.

* Udvalgsvarebutikker på 5000 kvadratmeter eller derover kan have op til 250 kunder, og tidsbestilling fjernes som krav for butikker på under 10.000 kvadratmeter. Kravet om tidsbestilling kan fraviges, hvis der etableres en anden model, der reducerer risikoen for sammenstimling. Modellen vil blive drøftet i sektorpartnerskabet for detailhandlen.

Kilder: Justitsministeriet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu