ANNONCE

Eftersøgning fortsætter: Nu skal Louise-mordet opklares

12. december 2018 12:27 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Onsdag fortsætter Københavns Vestegns Politi og Forsvaret deres søgning i Elverparken i Herlev, hvor gravide Louise Borglit for over to år siden blev knivdræbt.

– Vi er i fuld gang og fortsætter dagen ud – måske også i morgen, hvis vi ikke bliver færdige, lyder det fra politikommissær Ole Nielsen fra Københavns Vestegns Politi til Newsbreak.dk.

Politiet er sammen med specialtrænede soldater fra Forsvarets Ingeniørregiment i gang med at finkæmme Elverparken i Herlev med metaldetektorer. Stedet, hvor den 32-årige højgravide Louise Borglit blev fundet dræbt den 4. november 2016.

Målet med den store søgning er at finde frem til gerningsvåbnet, en kniv, til drabet, der her lidt over to år senere stadig ikke er opklaret.

Louise Borglit, der blev dræbt med flere knivstik i parken, var ude for at lufte sin søsters hund, da hun af endnu ikke fastlagte grunde blev stukket ned af gerningsmanden, der altså endnu er på fri fod:

– Det er et bestialsk drab. Hun havde hverken taske eller noget med, sagde efterforskningsleder Hans Christian Tonnesen dengang til Newsbreak.dk.

700 afhøringer

Sagen om drabet på Louise Borglit bliver den dag i dag efterforsket af politiet, der dog bruger mindre og mindre mandskab på den. Det er desværre fordi, der ikke sker det store med efterforsknignsarbejdet.

Politiet har afhørt mere end 700 personer i sagen, og man har undersøgt mere end 40 knive. Man har været gennem området, der udgør parken, med tættekam, og alligevel er man mere eller mindre der, man startede for et år siden.

I starten af 2018 nedsatte Københavns Vestegns Politi en taskforce bestående af erfarne betjente fra andre kredse, der har fået mulighed for at kigge på sagen med friske øjne. Blandt andet derfor søges der nu i Elverparken i Herlev igen.

Fakta

Mordet på Louise Borglit

– Louise Borglit var 32 år gammel og gravid i ottende måned, da hun blev dræbt 4. november 2016.

– Louise blev fundet af forbipasserende, og der blev ringet 112 19.14.

– Hun blev erklæret død 13.36 og døde af forblødning som følge af adskillige stiklæsioner. Politiet ved den dag i dag ikke præcist, hvad Louise blev dræbt af.

– Hun blev dræbt der, hun blev fundet.

– Politiet har undersøgt 46 knive i forbindelse med sagen. Drabsvåbnet er ikke fundet.

– Politiet har afhørt over 700 personer i forbindelse med sagen. Politiet leder stadig efter vidner, der kan hjælpe med at få sagen opklaret.

Kilde: TV2 Lorry.

Kriminalsager bliver opklaret ved, at politiet besvarer spørgsmål, der er centrale for efterforskningen. Når det kommer til drabssager, er det relevant at stille spørgsmålet, hvorfor. Hvorfor blev Louise Borglit myrdet? Hos politiet er man ganske sikker på, at det spørgsmål er blandt årsagerne til, at Louises morder stadig er på fri fod.

Fakta

Manden med det tynde ansigt

Politiet har siden dagen efter, Louise Borglit blev fundet myrdet, efterlyst en mand, der den dag i dag ikke har henvendt sig til – eller er blevet fundet af – politiet.

Manden har følgende signalement:

– 28-30 år gammel
– 180 centimeter høj
– Tynd – nærmest spinkel af bygning – og “gylden” i huden
– Tyndt aflangt og markeret ansigt
– Iført sort jakke med hætte som var trukket op
– Han var også iført en form for træningstrøje.
– Han var iført mørke bukser.
– Han gik med mørk kasket eller hue under hætten.

Kilde: TV2 Lorry. 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu