ANNONCE

Eftersøgt sparkede betjent i hovedet

1. juli 2020 08:34 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Natten til onsdag gjorde en 28-årig mand sig bemærket over for politiet.

Eftersøgt sparkede betjent i hovedet
En 28-årig gjorde sig natten til onsdag bemærket på Sønderborg Banegård. Ved anholdelse sparkede han en betjent. Foto: Elo Christoffersen/ Arkiv

Natten til onsdag skete udspillede der sig noget voldsomt på Sønderborg Banegård.

Her gjorde en 28-årig mand sig bemærket.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Den 28-årige mand viste sig også at være et godt mål for politiet.

Manden var nemlig eftersøgt til afsoning. Det betød, at han blev anholdt.

Men den 28-årige gav ikke op så let.

Ved anholdelsen sparkede han en politibetjent i hovedet.

Det landede den 28-årige endnu en sigtelse. Nemlig vold mod en tjenestemand i funktion.

Fakta

Straffelovens paragraf 119

§ 119. Den, som øver vold, truer med at øve vold eller offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter trussel om vold mod nogen, hvem det påhviler at handle i medfør af offentlig tjeneste eller hverv, under udførelsen af tjenesten eller hvervet eller i anledning af samme, eller som på lige måde søger at hindre en sådan person i at foretage en lovlig tjenestehandling eller at tvinge ham til at foretage en tjenestehandling, straffes med bøde eller fængsel indtil 8 år. Ved fastsættelse af straffen skal det indgå som en skærpende omstændighed, at forholdet er begået, mens eller i umiddelbar forlængelse af at der i området foregår grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted, eller at forholdet er begået mod den pågældende i dennes fritid.

Stk. 2. På samme måde straffes den, som, uden at forholdet falder ind under stk. 1, fremsætter trusler om vold, om frihedsberøvelse eller om sigtelse for strafbart eller ærerørigt forhold mod nogen, der af det offentlige er tillagt domsmyndighed eller myndighed til at træffe afgørelse vedrørende retsforhold eller vedrørende håndhævelse af statens straffemyndighed, i anledning af udførelsen af tjenesten eller hvervet, eller som på lige måde søger at hindre en sådan person i at foretage en lovlig tjenestehandling eller at tvinge ham til at foretage en tjenestehandling.

Stk. 3. Lægger nogen ellers de nævnte personer hindringer i vejen for udførelsen af deres tjeneste eller hverv, straffes han med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder. Ved fastsættelse af straffen skal det indgå som en skærpende omstændighed, at forholdet er begået, mens eller i umiddelbar forlængelse af at der i området foregår grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted.

Kilde: Retsinformation.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu