ANNONCE

Egypten vil løslade 2.000 politiske fanger

23. januar 2012 12:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Egypten vil løslade 2.000 politiske fanger
Billede mangler

Over 2.000 politiske fanger står til at blive løsladt i Egypten. Det bekræfter feltmarskal Mohamed Hussein Tantawi, lederen af Egyptens militærstyre, i en meddelelse ifølge The Guardian.
Løsladelserne er militærstyrets forsøg på en charmeoffensiv overfor befolkningen forud for 25. januar, etårsdagen for Egyptens opstand. Der er planlagt store demonstrationer på dagen, skriver avisen.
Blandt fangerne, der står til at blive løsladt, er Maikel Nabil Sanad, en berømt blogger.
Maikel Nabil Sanad, der tilhører Egyptens kristne mindretal, er blevet et ikon i demonstrationerne mod militærstyret. Man ser ofte hans ansigt på bannere og skilte under demonstrationer mod militærstyret.
Den 26-årige blogger har siddet fængslet siden marts, efter han skrev et blogindlæg med overskriften “Militæret og folkethar aldrig været det samme.”
Sanad nægtede at acceptere militærdomstolens legitimitet, og gik efterfølgende i sultestrejke. Han var tæt på at dø flere gange. Myndighederne forsøgte uden held at få ham erklæret sindssyg.
Bloggerens bror, Mark Nabil, skrev på Twitter, at hans brors løsladelse ikke var nok.
“Vi glemmer aldrig: Militæret og folket har aldrig været det samme. Men frigivelsen af Maikel er ikke nok. Militæret skal, inden revolutionens jubilæum, frigive alle, der var dømt af militærdomstolen,” skriver han på Twitter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu