Egyptens præsident udskriver parlamentsvalg

21. februar 2013 22:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Egyptens præsident udskriver parlamentsvalg
Billede mangler

EGYPTEN: Som ventet har den egyptiske præsident Mohamed Morsi sent torsdag aften dansk tid udstedt et dekret, der kalder til parlamentsvalg i landet med afholdelse fra 27. april til en gang i juni, oplyser Reuters.

 

Valget vil blive afholdt i flere faser i de enkelte regioner på grund af mangel på valgobservatører.

Det nye parlament vil ifølge dekretet tiltræde 6. juli.

Torsdag vedtog overhuset i det egyptiske parlament en valglov, som banede vejen for, at Morsi kunne fastsætte en dato for valg til underhuset.

Det seneste valg til underhuset, som blev vundet af islamisterne i Det Muslimske Broderskab, blev afholdt fra november 2011 frem til januar året efter.

Underhuset i det egyptiske parlament blev sidste år opløst, efter at landets forfatningsdomstol havde afgjort, at en tredjedel af medlemmerne var blevet valgt på baggrund af en forfatningsstridig lov.

Når det nye underhus træder til, venter der de nyvalgte en række store beslutninger. Det bliver blandt andet deres opgave at afgøre, hvordan Egypten kan imødekomme en række hårde krav fra Den Internationale Valutafond (IMF), som har stillet et lån på mere end 27 milliarder kroner til rådighed for Egypten, der befinder sig i en økonomisk krise.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu