Egyptere raserer præsidentkandidats kontor

3. juni 2012 05:20 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Egyptere raserer præsidentkandidats kontor
Billede mangler

Flere unge egyptere har stormet kampagnehovedkvarteret for præsidentkandidaten Ahmed Shafiq i byen Fayoum syd for Egyptens hovedstad, Kairo. Det oplyser avisen Al-Ahram på sin hjemmeside.
De vrede egyptere har blandt andet smadret møbler og computere, rapporterer Al-Ahram. Det er det andet angreb på Shafiqs hovedkvarter inden for de seneste dage.
Ahmed Shafiq var den sidste premierminister under den tidligere præsident Hosni Mubarak.
Sidst i maj lykkedes det Shafiq at gå videre til anden valgrunde af præsidentvalget, og det har skabt vrede blandt flere egyptere, som ser ham som et symbol på Mubaraks tidligere regime.
I anden valgrunde skal Shafiq kæmpe mod Det Muslimske Broderskabs kandidat Mohammed Mursi.
Angrebet på Shafiqs hovedkvarter kommer samme dag, som Hosni Mubarak blev idømt livstid for sin andel i drabene på demonstranter under Det Arabiske Forår sidste år.
Livstidsdommen har i løbet af lørdagen fået tusinder på gaden for at demonstrere i Kairo og andre egyptiske byer.
Demonstranterne er utilfredse med dommen og mener ikke, at alle skyldige i drabene på flere end 800 ubevæbnede demonstranter under opstanden mod Mubarak i fjor er blevet straffet.
Selvom Mubarak og hans indenrigsminister Habib al-Adly fik fængsel på livstid, blev en række ledende politifolk frikendt i samme anklager, og det har skabt voldsom utilfredshed.
Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu