Egyptisk årsdag fejret i tåregasskyer

25. januar 2013 16:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Egyptisk årsdag fejret i tåregasskyer
Billede mangler

Demonstranter fyldte fredag de centrale pladser i Egyptens største byer i markering for årsdagen for opstanden mod præsident Hosni Mubarak.

 

På den centrale Tahrirplads i hovedstaden Cairo kastede demonstranter benzinbomber og kanonslag mod politiet, der svarede igen med tåregas, mens hylende ambulancer kørte sårede demonstranter fra stedet.

Ifølge Reuters blev mindst 25 såret under sammenstødene.

Demonstranterne er dybt uenige med den nye præsident Mohamed Morsi og hans islamistiske allierede om fremtiden for Egypten, og beskylder dem for sammen med Det Islamiske Broderskab at have »stjålet« revolutionen.

Utilfredsheden bunder blandt andet i den forfatning med klare islamistiske aftryk, som i slutningen af 2012 blev vedtaget ved en folkeafstemning, efter at et islamistisk flertal havde kørt den gennem en forfatningskomite.

– Vores revolution fortsætter. Vi afviser enhver partidominans af staten. Vi siger nej til Det Islamiske Broderskab, sagde en af venstrefløjens ledere, Hamdeen Sabahy, til Reuters på Tahrirpladsen.

Også i Egyptens næststørste by, Alexandria, kom det til uroligheder under demonstrationerne. Her blev ni såret under slagsmål med politiet og samme uro kunne ses i byer som Suez, Port Said og Ismailia. I sidstnævnte satte demonstranterne ild til Det Islamiske Broderskabs kontorer, efter et slagsmål med politiet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu