Egyptisk to-årsdag markeret med uro

11. februar 2013 21:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Egyptisk to-årsdag markeret med uro
Billede mangler

EGYPTEN: To-årsdagen for præsident Hosni Mubaraks fald som Egyptens præsident gik ikke helt stille af.

 

Demonstranter blev ifølge Reuters mødt med vandkanoner og tåregas af politi på murene rundt om præsidentpaladset i Cairo og blev jagtet af politi i sidegaderne, da de forsøgte at komme tæt på paladset for at vise deres vrede mod præsident Morsi.

Siden de store demonstrationer i januar, hvor 60 regeringsfjendtlige demonstranter blev dræbt, har vreden været stor i oppositionen, Men den offentlige anklager har erklæret, at der ikke er beviser på, at den islamistiske demokratisk valgte præsident kan sættes i forbindelse med drabene.

Oppositionspartierne vil derimod have, at Morsi stilles for en domstol.

Til gengæld har anklageren i dag, mandag, krævet, at en præst fra de yderligtgående salafisters rækker bliver arresteret for udtalelser på et par religiøse TV-kanaler, hvor han har tilskyndet til drab på ledere fra oppositionen. Præsten Mahmoud Shaaban har i udsendelserne direkte peget på den internationalt kendte Mohamed ElBaradai og den venstreorienterede præsidentkandidat Hamdeen Bahahy.

Mohamed ElBaradai, der i flere år var chef for FNs internationmale atom- og energiagentur, kritiserede i sidste uge myndighederne for ikke at gøre nok for at stoppe Shaaban.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu