Nu bliver det dyrere

Ifølge E24 er råkaffeprisen steget til det højeste niveau længe. Peter Larsen Kaffe mærker de stigende priser

En kop kaffe kan nu gå hen og blive dyrere.
En kop kaffe kan nu gå hen og blive dyrere.
Udgivet Opdateret

Prisen på råkaffe er den seneste tid steget og har ifølge det norske medie E24 nået det højeste niveau i ti år.

De højere priser mærkes hos danske Peter Larsen Kaffe. Markederne er ifølge kommunikations- og udviklingschef Lars Aaen Thøgersen usikre.

- De seneste meldinger omkring vejr og forventet kommende høst er egentlige positive. Men særligt fragtsituationen skaber en ustabil situation, hvor priserne stiger, oplyser han til Ritzau.

Ifølge E24 var prisen for et kilo kaffe mandag 37 norske kroner - eller 28,3 danske kroner. For halvandet år siden var den knap det halve.

Hamstrer ikke

Prisen sættes på den internationale råvarebørs i New York, som videre påvirker prisen, der betales på andre markeder.

Hos Peter Larsen Kaffe er man ifølge Lars Aaen Thøgersen meget opmærksom på de stigende priser.

- Men det er samtidig vigtigt, at vi handler ansvarligt og ikke bidrager til yderligere hysteri ved at hamstre og fylde lagre.

- Forbrugerpriserne må fortsat forventes at stige, ligesom det er gældende for en lang række internationale fødevarer øvrigt, oplyser han.

DANSKERNE VILDE MED KAFFE

* Danskerne er blandt de mest kaffedrikkende folkefærd i verden. Men under pandemien er der solgt to ton færre kaffe på et år.

* Det skyldes især, at caféerne har været lukket - og kaffeaftalerne aflyst. Kaffebranchen forventer, at salget vil normalisere sig igen.

* Samtidig vinder nye kaffetyper frem. Under pandemien er der blevet solgt mere instant kaffe end normalt og flere hele bønner til gourmetkaffe og espresso. Salget af de hele bønner voksede med 20 procent alene i 2020.

Kilde: Dansk Kaffeinformation, kaffebranchens fælles informationskontor.
Powered by Labrador CMS