Tjener kassen på kød-krisen

Danish Crown har skabt et overskud på cirka 2,2 milliarder kroner for året. Det er på linje med sidste år

Udgivet Opdateret

Danish Crown har hele året fokuseret på at hæve priserne på sine produkter, så indtjeningen har kunnet følge med de højere udgifter.

Det har været medvirkende til, at omsætningen for selskabets skæve regnskabsår er steget ti procent til i alt 64,2 milliarder kroner.

Det viser Danish Crowns årsregnskab for 2021/2022 tirsdag morgen.

Acceptabelt resultat

Særligt højere priser på oksekød har gjort det muligt for kødproducenten at skabe et solidt overskud på cirka 2,2 milliarder kroner. Det er på linje med sidste års resultat.

- Det har været hidtil uset vanskelige forhold at drive forretning under, siger Jais Valeur, der er topchef i Danish Crown, i en kommentar til regnskabet.

- Inden vi rigtigt havde lagt covid-19 bag os, ramte inflationen os langt hårdere end forventet, så set i det lys er det faktisk et acceptabelt resultat.

Som så mange andre virksomheder har Danish Crown været nødsaget til at hæve priserne som følge af den stigende inflation, der har gjort det væsentligt dyrere at producere kød.

Danish Crown har tjent stort på at priserne på oksekød er steget.
Danish Crown har tjent stort på at priserne på oksekød er steget.

Spis mindre kød

Man kan spare penge, hvis man indfører to rugbrødsdage og to kødfrie dage om ugen, lyder et råd fra Holger Madsen.

- Der kan være en barriere, fordi man har en tendens til at spise det, man plejer, fortæller han og fortsætter:

- Det giver god mening at drosle ned på kødet, for man kan spare penge på at spise mindre kød. I stedet kan man for eksempel lave lækre pastaretter.

Det er en ekstra gevinst, at det gavner klimaet at spare på kødet, tilføjer madbloggeren.

Powered by Labrador CMS