ANNONCE

Ejendomsmæglere bag ulovligt boykot

25. januar 2012 15:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ejendomsmæglere bag ulovligt boykot
Billede mangler

Seks store ejendomsmæglerkæder brød loven, da de rottede sig sammen og nægtede at give boligsiden boliga.dk billeder af de hjem, de havde til salg.
Kartellet mellem de seks ejendomsmæglerkæder skulle komme ejendomsmæglernes egen side, Boligsiden.dk, til gode. Boligsiden er Boligas nærmeste konkurrent.
“Aftalen om boykot af boliga.dk er en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven. Den er indgået af en meget stor del af ejendomsmæglerbranchen og har betydet, at boliga.dk har været dårligere stillet end konkurrerende boligportaler,” siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Agnete Gersing, i en pressemeddelelse.
Det er de store kæder af ejendomsmæglere EDC, Home, DanBolig, Nybolig, Estate og RealMæglerne, der nu sidder med røde ører.
“For det første er det dybt kritisabelt og fuldstændig uacceptabelt at bryde loven og danne kartel for at vinde over en konkurrent. For det andet svigter de store kæder og Dansk Ejendomsmæglerforening deres kunder noget så eftertrykkeligt ved ikke at markedsføre deres boliger optimalt. Ikke mindst i en situation, hvor det går dårligt på boligmarkedet,” siger Boligas administrerende direktør, Tim Jensen, i en pressemeddelelse.
Ejendomsmæglernes repræsentant, Dansk Ejendomsmæglerforening benægter, at de har gjort noget galt.
“Vi er stærkt overraskede over, at Konkurrencerådet er nået frem til den konklusion, at vi skulle have overtrådt konkurrenceloven. Det er vi helt uenige i. Vi har i Dansk Ejendomsmæglerforening drøftet sagen med foreningens advokater, og er grundlæggende uenige i rådets juridiske bedømmelse,” siger formand Steen Winther-Petersen i en pressemeddelelse.
Det ulovlige boykot har stået på siden 2009.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu