Ejendomsmæglere mangler basal viden

15. april 2012 11:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ejendomsmæglere mangler basal viden
Billede mangler

Er du på jagt efter et nyt sted at bo, så er det ikke sikkert, at der er meget hjælp at hente hos en ejendomsmægler.
En undersøgelse, som Søndagsavisen har lavet, viser nemlig, at flere mæglere ikke kan svare på helt basale spørgsmål om den bolig, de prøver at sælge.
For eksempel kunne ingen af de syv adspurgte ejendomsmæglere fortælle, hvor nyt køkkenet var, kun en kunne fortælle, om boligen var nord-, syd-, øst-, eller vestvendt, og kun to kunne fortælle, hvor den nærmeste daginstitution ligger.
Lars Kaasgaard, der er medlem af bestyrelsen i Danske Boligadvokater, er overrasket over undersøgelsen, især fordi vi er i en tid, hvor det er svært at sælge boliger.
“Mægler bør være klædt bedre på. Det handler jo om at varetage sælgers interesse ved at gøre boligen spændende for køber,” siger han.
Det er nemlig ikke kun køberen, det går ud over, når ejendomsmæglere ikke ved nok om den bolig, de skal sælge.
Sælgerne betaler jo dyrt for, at ejendomsmæglerne skal præsentere deres bolig bedst muligt.
Formanden for Dansk Ejendomsmæglerforening (DE), Steen Winther-Pedersen, er heller ikke imponeret over sine medlemmers paratviden i undersøgelsen.
Han pointerer dog, at de generelt havde styr på de økonomiske aspekter i handlerne.
Således var der kun en ud af de syv adspurgte mæglere, der ikke kunne svare på, om der var planlagte projekter i ejendommen som for eksempel en renovering af facaden.
“Det, der glæder mig er, at de spørgsmål der går på de økonomiske forhold, dem har ejendomsmæglerne styr på, og det må jeg anse for at være det absolut vigtigste,” siger han til Newspaq.
Steen Winther-Pedersen opfordrer alle mæglere til at vende tilbage til en køber med de spørgsmål, de ikke umiddelbart kan svar på.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu