Ejendomsselskab går konkurs

11. februar 2013 17:20 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ejendomsselskab går konkurs
Billede mangler

Udviklingsselskabet af 01.08. 1975 bliver afviklet. Det meddeler selskabet, der tidligere gik under navnet Schaumann Properties, i en meddelelse til fondsbørsen.

»Beslutningen sker på baggrund af Finansiel Stabilitets brev af 7. ds., hvori man afviser at medvirke til en løsning til undgåelse af konkurs,« skriver selskabet.

Bestyrelsen beklager, at alle muligheder for at redde selskabet er udtømte, og at Finansiel Stabilitet ifølge bestyrelsen ikke har villet medvirke yderligere.

»Gennem hele restruktureringsforløbet har der været forhandlet intensivt med koncernens banker, der alle, på nær Finansiel Stabilitet, har været indstillet på og set fordele ved at medvirke til en restrukturering af selskabet. Som følge af den negative udvikling i den finansielle sektor er flere af de involverede banker imidlertid undervejs i forløbet endt i Finansiel Stabilitet. Sammen med det løbende frasalg, som er sket i samarbejde med de respektive banker, betyder dette, at koncernen i dag kun har 2 bankkreditorer tilbage, hvoraf Finansiel Stabilitet er den altdominerende og bestemmende,« lyder det fra selskabet.

En stor del af ejendomsselskabets aktiver er solgt fra til lave priser, men set i lyset af den økonomiske krise og vanskelighederne er i ejendomsbranchen finder bestyrelsen, at der er gjort meget for at gøre tabe så lille som muligt.

»Konkursen kommer i forlængelse af et flerårigt forløb, hvor selskabet har udfoldet maksimale bestræbelser på at nå en restruktureringsløsning og i det hele taget med særligt fokus på at minimere tab. Disse bestræbelser har trods ekstremt vanskelige arbejdsvilkår i vidt omfang båret frugt, idet det i perioden er lykkedes dels at færdiggøre flere store byggeprojekter dels at afhænde disse projekter og koncernens øvrige ejendomme, således at der i dag kun resterer ubetydelige aktiver,« hedder det i meddelelsen.

Bestyrelsen mener, at kreditorernes tab uden dette arbejde ville have været flere hundrede millioner kroner større.

I perioden op mod konkursen har selskabet ifølge bestyrelsens frasolgt ejendomme for over 6,4 milliarder kroner. Det gælder blandt andet færdiggørelse og aflevering af udvidelsen af Waves shoppingcenter, færdiggørelse og afhændelse af Hotel Scandic Berlin og Holmes Place Spa på Potsdamer Platz i det centrale Berlin, samt opførelse og salg af projekt “Kilen” i Birkerød.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu