ANNONCE

Eks-minister skal skaffe 300 milliarder

13. oktober 2014 08:12 | Af: Ritzau Fokus
 
Eks-minister skal skaffe 300 milliarder
Henning Christophersen var medlem af Folketinget for Venstre fra 1971-84, formand i seks ĂĄr og blev udenrigsminister i SV-regeringen 1978-1979. Foto: Snejbjerg Carsten/Polfoto
Henning Christophersen var medlem af Folketinget for Venstre fra 1971-84, formand i seks ĂĄr og blev udenrigsminister i SV-regeringen 1978-1979.

Henning Christophersen var medlem af Folketinget for Venstre fra 1971-84, formand i seks ĂĄr og blev udenrigsminister i SV-regeringen 1978-1979. Foto: Snejbjerg Carsten/Polfoto

Henning Christophersen i spidsen for EU-udvalg, der skal skaffe investorer til udbygning af EU’s infrastruktur.

Henning Christophersen, tidligere finansminister og EU-kommissær, bliver formand for en ny arbejdsgruppe under EU-Kommissionen, der skal rejse 300 milliarder euro til investeringer i infrastruktur.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

Udvalget, som den 74-ĂĄrige venstremand skal stĂĄ i spidsen for, skal finde private investorer, der i samarbejde med EU har penge og lyst til at udbygge unionens veje, tog og anden infrastruktur.

Ekspertgruppen udspringer af de drøftelser, som EU’s transportministre holdt i september.

Den nye arbejdsgruppe skal forstås som en gave til især de sydeuropæiske lande, siger EU-ekspert og professor ved Københavns Universitet Marlene Wind.

– Det er især Frankrig og Italien, der har været problembørn og rĂĄbt efter andre initiativer end bare nedskæringer, siger hun.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger har udvalget skrevet en liste over investorer, der kan forvente besøg fra den såkaldte Christophersen-Bodewig-Secchi-gruppe.

Listen tæller nordeuropæiske pensionskasser, investeringsfonde i London og den norske pensionsfond.

PFA Pension, et af Danmarks største pensionsselskaber med værdier for 400 milliarder kroner, tager godt imod invitationen.

Selskabet investerer i øjeblikket tre milliarder kroner i infrastruktur, blandt andet vindmølleparker i Danmark.

– Vi er interesserede i alle de steder, hvor det giver et fornuftigt afkast, siger chefstrateg i PFA Pension Henrik Henriksen.

Henning Christophersen var medlem af Folketinget for partiet Venstre fra 1971-84, formand i seks ĂĄr og blev udenrigsminister i SV-regeringen 1978-1979.

Han var finansminister i firkløverreringen, der bestod af De Konservative, Venstre, Centrum-Demokraterne og Kristeligt Folkeparti, i 1982-84, hvorefter han forlod dansk politik til fordel for en post som EU-kommissær.

/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu