Eks-præsident Taylor får 50 år bag tremmer

30. maj 2012 14:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Eks-præsident Taylor får 50 år bag tremmer
Billede mangler

Den Internationale FN-domstol idømmer den tidligere præsident i Liberia Charles Taylor 50 års fængsel for krigsforbrydelser.
Det er strafudmålingen, som FN’s særlige domstol har afgjort onsdag, efter at Taylor tidligere er kendt skyldig for sit medansvar for krigsforbrydelser, der blev begået under borgerkrigen i nabolandet Sierra Leone.
– Den anklagede er blevet fundet ansvarlig for at hjælpe og bistå ved nogle af de mest afskyelige forbrydelser i menneskehedens historie, lød det fra dommer Richard Lussick.
Han oplyste, at afgørelsen var enstemmig.
Den 64-årige Taylor, der var klædt i en mørk jakke, hvid skjorte og et gyldent slips, lyttede med lukkede øjne, da dommeren bekendtgjorde straffen i den særlige FN-domstol for Sierra Leone.
Taylor blev kendt skyldig den 26. april i alle 11 anklagepunkter, der blandt andet omfatter terror, slavehandel og andre forbrydelser, som han medvirkede til i ledtog med oprørsbevægelsen RUF i Sierra Leone.
Domstolen siger, at Taylor til gengæld for sin hjælp til oprørerne blev betalt med bloddiamanter.
Oprørerne i Sierra Leone var kendt for en uhyggelig fremfærd mod civilbefolkningen. De benyttede sig af mord, voldtægt, holdt sexslaver, hakkede arme og ben af folk og tvang børn under 15 år til at kæmpe for dem.
Kilde: AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu