Eks-træner: Caroline mangler fokus

6. marts 2013 16:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Eks-træner: Caroline mangler fokus
Billede mangler

Vi skruer tiden to år tilbage.

Som etter på verdensranglisten vinder den danske tennisspiller, Caroline Wozniacki, karrierens hidtil mest betydende titel, da hun ved BNP Parisbas Open i den amerikanske by Indian Wells besejrer franske Marion Bartoli.

Torsdag serves dette års turnering i gang.

– Men selvom hverken Serena Williams eller Li Na deltager, har jeg svært ved at tro på en gentagelse, siger Morten Christensen, der var hendes træner, da hun i 2006 vandt Wimbledons pigesingle-turnering.

For selvom Caroline Wozniacki har fået en overkommelig lodrækning, der betyder at hun i første runde er oversidder, og at hun i den efterfølgende skal møde vinderen af kampen mellem Alize Cornet og Monica Puig, synes Morten Christensen, at hun iøjeblikket ikke lever op til sit potentiale.

– Caroline har talent til at ligge i top-5 på verdensranglisten. Men jeg synes ikke, at hun har udviklet sit spil det seneste halvandet år, siger han og tilføjer:

– Det kan der være mange forklaringer på. Men jeg tror det skyldes, at hun ikke længere er så fokuseret som dengang, hvor hun kun havde tennis i hovedet. Nu er der mange andre ting, der rumsterer. Blandt andet forholdet til Rory McIlroy (golfspiller, red.). Desuden har hun også en masse sponsorer, der skal tilgodeses.

Siden nytår har Caroline Wozniacki indkasseret 767 verdensrangliste-point, hvilket placerer hende som årets 11. bedste.

– Det er flot, at en dansk tennisspiller gør sig bemærket blandt verdens bedste. Grunden til at hun stadig kan markere sig skyldes ikke mindst, at hun er en kriger. Med fight når man langt, siger Morten Christensen.

Da Caroline Wozniacki senest var i kamp på WTA Touren for en uge siden ved Malaysian Open i Kuala Lumpur, tabte hun til kineseren Qiang Wang, der blot er verdens nummer 186. Det resultat skal man ifølge den tidligere danske topspiller, Tine Scheuer-Larsen, dog ikke lægge så meget i.

– Caroline havde en off-day og var tappet for energi. Siden har hun spillet en opvisningskamp i Hong Kong mod Agnieszka Radwanska (danskeren tabte 4-6, 4-6, red.), og er nu klar til den turnering, der måske passer hende allerbedst, siger Tine Scheuer-Larsen, der sagtens kan forestille sig, at Caroline Wozniacki lever op til sin ottende-seeding, og derfor i kvartfinalen kommer til at møde topseedede Victora Azarenka.

– Hvis man ser bort fra præstationen ved Malaysian Open, synes jeg, at Caroline har spillet fin tennis i år. I forhold til i fjor er der fremskridt. Jeg bliver ikke overrasket, hvis hun klarer sig godt, siger Tine Scheuer-Larsen, der fra på søndag og en uge frem kommenterer kampene på TV3 Sport.

Vinder Caroline Wozniacki sine to første kampe, står hun efterfølgende til at skulle møde de 23.- og 10. seedede russere, henholdsvis Elena Vesnina og Nadia Petrova.

Der spilles i Indian Wells om en samlet præmiesum på 4,3 mio. US-dollars.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu