ANNONCE

Eksamensforslag bliver mødt med begejstring

21. august 2012 16:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Eksamensforslag bliver mødt med begejstring
Billede mangler

Hvis folkeskoleelever møder muren til den skriftlige danskeksamen, kan de i fremtiden Google sig til hjælp. I hvert fald hvis børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) har noget at skulle have sagt.
Hun er nemlig særdeles positivt stillet overfor muligheden for at give folkeskoleelever muligheden at benytte internettet til skriftlig eksamen.
Og det er noget, der vækker stor glæde hos både lærere og elever i den danske folkeskole.
I Danmarks Lærerforening kalder man forslaget for en ‘rigtigt god ide’.
– Vi skal udvikle vores prøveformer i folkeskolen, og de skal kunne matche det samfund vi lever i. At bruge internettet i løsningen af en danskopgave, det er jo helt oplagt. Så selvfølgelig skal man også kunne gøre det til afgangsprøven, siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening til Newspaq.
Også hos Danske Skoleelever er man klar til en reformering af prøveformerne, så de matcher resten af undervisningen.
– Afgangsprøven bør være en del af de forestående forhandlinger, fordi den er af særlig gammeldags karakter og i den grad trænger til at blive fornyet, så det er en klar forventning fra vores side, siger Vera Rosenbeck, formand for Danske Skoleelever i en pressemeddelelse.
I Danmarks Lærerforening lader man sig ikke afskrække af de udfordringer, der følger med en ny form for afgangsprøve. Der er det allervigtigste, at folkeskolen følger med udviklingen.
– Vi skal jo ikke sidde tilbage som de sidste i det danske samfund og bruge papir og blyant, hvis alle andre er gået over til IT. Så skal folkeskolen selvfølgelig være med, siger han.
Ministerens melding kommer, efter at en gruppe, der er nedsat til at rådgive regeringen, anbefaler at lade eleverne surfe på internettet i skriftlig dansk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu