Eksformand vil have politi til at kigge på liberal uro

13. marts 2013 13:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Eksformand vil have politi til at kigge på liberal uro
Billede mangler

Politiet bør kigge på den uro, der plager Liberal Alliance i Aarhus.

 

»Hvis landsformand Leif Mikkelsen mener, jeg har begået noget ulovligt, så synes jeg, han skal melde mig til politiet, så vi kan få domstolene til at afgøre sagen,« siger Viggo K. Dahm til Berlingske Nyhedsbureau.

Han trak sig som formand for Liberal Alliance i Aarhus i søndags, og samme dag valgte både næstformanden og kassereren at forlade deres poster. Mandag mødte 30-40 medlemmer af Liberal Alliances Ungdom (LAU) op på opstillingsmødet, hvor de vragede den spidskandidat, som Viggo K. Dahm og et flertal i bestyrelsen ønskede øverst på stemmesedlen til byrådsvalget i Aarhus.

Et brev, som medlemmerne af Liberal Alliance i Aarhus modtog før opstillingsmødet, spiller en central rolle i striden. Brevet indeholdt materiale om Carsten Kruuse, som flertallet i bestyrelsen anbefalede som spidskandidat.

»Som formand besluttede jeg, med opbakning fra min bestyrelse, at udsende materiale om den spidskandidat, vi støttede. Jeg kunne selvfølgelig ikke bruge partiets penge på Carsten Kruuse, så jeg sagde: Carsten, du betaler frimærkerne og slikker på kuverterne, så kommer jeg med adresselisten. Det er sådan, det er foregået,« siger Viggo K. Dahm og afviser, at fremgangsmåden er ulovlig.

Leif Mikkelsen mener, Viggo K. Dahm har overtrådt persondataloven.

»Man giver nogle adresser til en af kandidaterne, så vedkommende kan sende materiale ud til medlemmerne. Det må vi faktisk ikke i forhold til persondataloven, og det påpegede jeg over for formanden, fordi et medlem følte sig forurettet af at have modtaget sådan et brev,« siger Leif Mikkelsen og fortæller, at formanden trådte tilbage efter aftale med ham.

Spørgsmål: Har du presset ham til at træde tilbage som formand?

»Han har selv truffet valget. Jeg opfordrede ham faktisk til at samle kandidaterne for at se, om man kunne klare sagen, så der ikke var nogen kandidater eller nogen, der følte sig forurettet over, at én ulovligt havde brugt nogle adresser. Der valgte han så bare at trække sig,« siger Leif Mikkelsen.

Viggo K. Dahm siger, han trak sig for at skabe ro:

»Jeg sagde søndag til Leif Mikkelsen, at for at skabe ro på bagsmækken trak jeg mig som formand og trådte ud af bestyrelsen. Og så håbede jeg, sagen blev lukket. Det skete så ikke – nærmest tværtimod,« siger han.

Opstillingsmødet endte med at vælge 37-årige Lars Boje Mathiesen som spidskandidat, mens 56-årige Carsten Kruuse måtte tage til takke med en fjerdeplads på listen.

Leif Mikkelsen understreger, at partiet har fuld tillid til både bestyrelse og kandidater.

»Jeg er helt tryg ved situationen i Aarhus. Der er foregået et demokratisk valg, og der er meget ordnede forhold«.

Viggo K. Dahm mener, at uroen og medlemmernes valg svækker partiet.

»Det er dødtrist. Liberal Alliance stod til at have en god chance i Aarhus, men jeg mener ikke, chancen er så god længere. De tre øverste kandidater, vi har, er helt uprøvede og har aldrig før beskæftiget sig med politik. Jeg kæmpede for at få en erfaren mand i spidsen, som de yngre så kunne læne sig opad. De unge er lidt mere ultraliberalister, end vi andre er,« siger han og oplyser, at han agter at fortsætte som medlem af Liberal Alliance.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu