Eksminister: Har ikke givet Waterfront fortrolige oplysninger

2. februar 2013 15:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Eksminister: Har ikke givet Waterfront fortrolige oplysninger
Billede mangler

Det omstridte PR-bureau Waterfront har ifølge en mail fra direktør Lars Poulsen brugt en tidligere minister til at skaffe oplysninger til DSB om betalingsringen. Oplysningerne skulle bruges til at favorisere DSBs forhandlingsposition.

 

Tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (V), der sad som minister i 2010 og 2011, slår fast, at han aldrig har videregivet oplysninger om betalingsringen til Waterfront.

Meldingen fra eksministeren kommer, efter at hans navn igen blev nævnt i sammenhæng med PR-bureauet lørdag.

– Meget har jeg oplevet i mit liv, men at jeg pludselig skulle være ven af DSB, det er en helt ny drejning, siger Hans Christian Schmidt til Berlingske Nyhedsbureau.

Venstre-politikerens navn blev nævnt på TV 2 News lørdag, hvor politisk kommentator Henrik Qvortrup var i studiet for at tale om historien om de oplysninger, som en tidligere minister altså angiveligt har videregivet. Her sagde Qvortrup:

– Jeg skal ikke kunne sige, hvem det er. Det har tidligere været fremme, at den tidligere minister Hans Christian Schmidt (V) har haft kontakter til Waterfront. Han har selv sagt, at han har talt med bureauet. Men at det skulle betyde, at det er Hans Christian Schmidt, der er den anonyme muldvarp, det skal jeg ikke kunne spekulere i.

Tidligere har DR skrevet en historie på baggrund af en mail fra Waterfront-direktøren om, at ministeren har været del af et netværk, som holdt møder med Waterfront.

Hans Christian Schmidt forstår ikke, hvorfor hans navn skal nævnes, og han mener, at han i sin tid som minister gjorde rigeligt, der burde pege i retning af, at han ikke stod DSB nær.

– Nu har jeg brugt store dele af min tid som transportminister til at sige, at der var et dårligt forhold mellem mig og DSB, men nu kan jeg forstå, at nogen sidder og kloger sig på, at det er mig, men det kan jeg så sige, at det er det ikke.

Han tilføjer, at han ville have offentliggjort alle oplysninger om en betalingsring, hvis han blot havde haft kendskab til dem.

– Jeg har ikke haft nogen møder om betalingsringen, og det ville også være uklogt, for jeg anede ikke en brik om det. Og du kan være sikker på, at hvis jeg havde vidst noget, så ville jeg have gjort alt, hvad jeg kunne, for at komme ud med det offentligt, for jeg har erklæret min modstand mod den betalingsring lige fra starten af, da nogen fik den tanke, siger Hans Christian Schmidt.

Det er Jyllands-Posten, der lørdag på baggrund af en mail fra Waterfront-direktør Lars Poulsen sendt til to underdirektører i DSB, skriver, at en tidligere minister har hjulpet med at skaffe fortrolige oplysninger om betalingsringen. I mailen, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af, skriver Lars Poulsen:

– Jeg har fået en fortrolig opdatering fra Finansministeriet vedr. forhandlingerne om at få betalingsringen til at falde på plads. Oplysningerne er fremkommet via en personlig kontakt til en tidligere minister, og den lukker, hvis vi misbruger den.

Hans Christian Schmidt mener ikke, at man nødvendigvis skal tage direktørens ord for gode varer. Han er generelt chokeret over de talrige historier, der er kommet frem om forholdet mellem DSB og Waterfront. Et samarbejde, der siden er bragt til ophør.

– Jeg er pikeret over det, og jeg kan da også roligt sige, at jeg er dybt skuffet og vred over det, for jeg har flere gange gjort opmærksom på, at jeg mente, at den kultur, der er i DSB, er dårlig. Det har jeg sagt mange gange som minister, siger Hans Christian Schmidt.

DSB har sat en advokatundersøgelse i gang, der skal blotlægge hele forløbet, og indtil undersøgelsen ligger klar, ønsker DSB eller Waterfront ikke at udtale sig om sagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu