ANNONCE

Eksministre vil have viceministre i stedet for spindoktorer

22. december 2011 06:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Eksministre vil have viceministre i stedet for spindoktorer
Billede mangler

Danske spindoktorer og departementschefer har masser af magt i det skjulte, og det må høre op, mener en række tidligere ministre.
 
Det skriver Information i dag.
 
Ministrene skal have hver sin viceminister, lyder forslaget.
 
Mogens Lykketoft (S), der er tidligere finans- og udenrigsminister, mener at ministre i dag har så mange opgaver, at de umuligt kan klare dem selv. Derfor overlader de en del til departementschefen og deres personlige rådgiver, der kan føre politik i det skjulte.
“Det vil være bedre med viceministre i stedet for de såkaldte spindoktorer, hvis viceministrene også kunne aflaste ministrene i forhold til kontakten med Folketinget,” siger han til avisen.
 
Også en nyligt afgået minister foreslår viceministre i ministerierne. Lars Barfoed (K), der indtil september var justitsminister, mener at en del ministerier er så tunge, at en enkelt person ikke kan løfte det.
“Ministrene er under et stort arbejdspres, og det kan være svært at nå det hele inden for døgnets 24 timer. Det nærmer sig snart en grænse for, hvad der er fornuftigt. Derfor kunne man sagtens indføre viceministre,” siger han.
 
Han understreger, at eventuelle viceministre skal undergå ministeransvarsloven.
 
 
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu