Ekspert: Alt for mange officerer i forsvaret

25. marts 2012 11:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: Alt for mange officerer i forsvaret
Billede mangler

Der er for mange generaler og andre officerer i det danske forsvar.
Faktisk er der næsten en leder for hver menige, og det er spild af penge, lyder kritikken fra flere sider i dagens Politiken.
De nyeste tal fra Forsvarets Personeltjeneste viser, at der i alt er 8.158 ledere ansat i Forsvaret fordelt på 3.818 officerer og 4.340 sergenter. De skal kommandere og lede 7.042 konstabler, og dertil kommer omkring 4.800 værnepligtige.
“Vi har simpelthen for mange officerer i Forsvaret. Sådan har det været længe, men problemet er bare ikke blevet løst,” siger Peter Viggo Jakobsen, der er sikkerhedspolitisk ekspert fra Forsvarets egen forskningsenhed, Forsvarsakademiet.
Han mener derfor, at politikerne skal bruge de kommende forhandlinger om besparelser på tre milliarder kroner på forsvarsbudgettet “til at komme af med en masse generaler, som koster alt for mange penge, og som vi ikke har noget at bruge til,” siger han videre til avisen.
Og flere partier i Folketinget melder sig nu også klar til at tage det ulige forhold mellem forsvarets menige og officerer med i forhandlinger om besparelser i forsvaret.
“Forholdstallet virker umiddelbart noget ude af proportioner. Det skal vi se nøje på, men det afhænger også af de andre besparelser,” siger SF’s forsvarsordfører, Holger K. Nielsen.
Også Venstres Troels Lund Poulsen er klar til at drøfte emnet.
“Jeg kender ikke tallene, men jeg tror ikke, at det er helt så simpelt, som det bliver fremstillet. Men der har været en løbende diskussion, hvor alle har sagt mindre hoved og mere krop. Det er en relevant problemstilling. Det gælder om at have den bedste struktur, og det kan godt være, at man bliver nødt til at se på ledelseslaget,” siger han til Politiken.
Forhandlingerne om at skære tre milliarder kroner fra de danske soldater skal efter planen være færdige i løbet af sommeren.
Kilde: Politiken

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu