ANNONCE

Ekspert: Arnfeldt gik langt over stregen

29. august 2012 15:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: Arnfeldt gik langt over stregen
Billede mangler

Tidligere spindoktor Peter Arnfeldt har afsløret sig selv som en embedsmand, der gik langt ud over kanten for saglig forvaltning, da han arbejdede for forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).
Det mener Oluf Jørgensen, som er forskningschef i mediejura på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han har fulgt med i de løbende referater af onsdagens afhøring af Peter Arnfeldt i Skattesagskommissionen.
– Der er flere indslag, hvor han tilstår, at han ikke har respekteret retsreglen om saglighed, siger Oluf Jørgensen.
Forskeren henviser blandt andet til, at Arnfeldt sendte en mail til en journalist om, at den daværende statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand havde en lejlighed i London og en privat gæld.
Han tænker også på, at Arnfeldt og en journalist på Ekstra Bladet aftalte, hvordan der kunne gøres grin med Thorning med en konto, hvor man frivilligt kunne indbetale skat.
– Det har ikke noget som helst med saglig forvaltning at gøre. Det er langt ud over den kant, siger Oluf Jørgensen.
Der er noget rivende galt, når den øverste stat har folk ansat til at informere offentligheden, uden at de overholder kravene om saglighed og faglighed i den offentlige forvaltning, mener Oluf Jørgensen.
Mediejuraforskeren undrer sig også på et andet punkt over spindoktor Peter Arnfeldt kontakt med Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard.
Kjærgaard var ifølge Arnfeldt helt elektrisk for at få adgang til fortrolige oplysninger. Men alligevel fortsatte embedsmanden kontakten med journalisten.
Den manglende saglighed får ikke konsekvenser for Arnfeldt, som ikke længere er spindoktor, men arbejder privat med pr.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu