ANNONCE

Ekspert: Boligpriserne stiger til sommer

26. januar 2012 05:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: Boligpriserne stiger til sommer
Billede mangler

Hvis 2011 har budt på sort tunnelsyn for boligejerne, så er der lys for enden af tunnelen i 2012. Sådan lyder vurderingen fra flere boligeksperter.
 
Lektor ved Syddansk Universitet i Odense, Morten Skak, siger til Fyens Stiftstidende, at boligpriserne i Danmark vil begynde at stige til sommer. Han baserer blandt andet sin forudsigelse på, at aktiekurserne har udviklet sig positivt.
 
“Når kurserne stiger, indikerer det, at folk tror mere på fremtiden, og forventninger i sig selv påvirker det økonomiske forløb,” siger Morten Skak til Fyens Stiftstidende.
 
Han forklarer udviklingen med, at både den amerikanske og den tyske økonomi kører bedre, og at arbejdsløshedstallene i Danmark ikke bliver helt så negative, som man forudser i prognoserne.
 
“Og alene det, at tingene bliver mindre negative, det er jo i sig selv positivt. Tilliden betyder meget for, hvordan økonomien udvikler sig og det smitter af på ejendomsmarkedet,” fortæller Morten Skak til avisen.
 
Ifølge homes husprisindeks faldt huspriserne med 6,6 % i løbet af 2011, men der er udsigt til, at priserne stabiliserer sig i år, men om priserne ligefrem vil stige er mere usikkert, lyder vurderingen fra home. Danske Bank regner med et prisfald på knap 1 % set over året.
 
”Når vi kigger på prognoser for salgspriserne, så vurderer vi, at der er tale om et boligmarked i bedre balance. Det kan dog ikke udelukkes, at vi vil se et fald i udbudspriserne (den pris boligerne er udbudt til, red.) hen over året, men det er vores vurdering, at salgspriserne vil være tæt på status quo set over landet som helhed,” siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home og kommer med en lille formaning:
”Hvis sælgerne overfortolker positive udmeldinger om markedet og sætter priserne for højt, så vil de øjeblikkeligt blive straffet af køberne, der vil springe videre til næste bolig. Det er de realistiske priser, der får boligen solgt,” siger Mads Ellegaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu